web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

190314 Mielipide (TS 14.3.19)

Mielenkiintoinen piirre suomalaisessa parlamentarismissa on, että toimitusministeriöstö ei nauti eduskunnan luottamusta. Siitä huolimatta ei ole olemassa juridisia määräyksiä sen toimivallasta. Olen ymmärtänyt, että nyt toimintaa ohjaavat ”maan tapa” ja oikeuskanslerin ohjeistukset. En tiedä, onko meillä mitään kokemuksia toimitusministeriöstä, joka olisi johtanut maata ENNEN vaaleja. Tähän asti toimintapa on liittynyt vaalien jälkeiseen aikaan.

Juha Sipilän hallitus ei lotkauttanut korvaansakaan KHO:n mielipiteelle notifkaatiosta. Jos se antaa piut paut myös oikeuskansleri Tuomas Pöystin ohjeille, mitään sanktioita ei kai ole olemassa.
Eikö voisi harkita siirtymistä tällaiseen maan tapaan: poliittisen hallituksen kaaduttua niin lähellä vaaleja, että hallitusneuvotteluja ei voi pitää, presidentti nimittäisi virkamieshallituksen, josta eduskunnan puhemies(neuvosto) tekisi esityksen?

Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Kuka Helsinkiä johtaa?

Helsingin kaupungin palkanmaksuongelmat ovat olleet otsikoissa jo useamman kuukauden ajan. On surullista, miten välinpitämättömästi niin pormestari Juhana...

Lue lisää »

Viro poistaa Neuvostoliiton muistomerkit pois julkisilta paikoilta – ”Venäjä käy kansanmurhanomaista sotaa Ukrainaa vastaan”

Viron hallitus on päättänyt poistaa Neuvostoliiton muistomerkit pois julkisilta paikoilta ympäri Viroa. Asiasta kertoivat Viron pääministeri Kaja Kallas...

Lue lisää »