web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

170722 Isyystutkimuksia (SSS 22.7.17)

Väinö Linnan trilogiassa Täällä Pohjantähden alla Leppäsen Aune alkoi odottaa aviotonta lasta ja väitti, että lehtolapsen oli pannut alulle Kivivuoren Osku. Kivivuoren tomera emäntä lähti henkilökohtaisesti haastattelemaan Aunea totuuden selville saamiseksi. Aune tilitti, että ”on muitakin miehiä ollut mutta kyllä Osku eniten.”

Sipilän hallitus on pari vuotta valmistellut sosiaali- ja terveyspalvelujen mullistusta. Se piti kynsin hampain kiinni ns. pakkoyhtiöittämisestä siihen saakka, kunnes perustuslakivaliokunnan antama lausunto pakotti siitä luopumaan. Sen jälkeen on mietitty, kuka itse asiassa tuon pakkomielteen keksi.
Aivan ensiksi syyksi esitettiin EU-direktiiviä, mutta asiantuntijat kaatoivat selityksen. Sitten aivan viime tingassa hallitus syytti asiasta kilpailuvirastoa, josta isyyttä ei tunnustettu. Lienee niin, että moni on tuota soppaa hämmentänyt mutta kyllä kokoomus eniten.

Perussuomalaiset pitivät viime kuussa puoluekokouksensa. Sitä seurasi paukku eli varsinainen jytky, kun Timo Soini parinkymmenen kaverinsa kanssa marssi ulos eduskuntaryhmästä. Nyt jo puoluehajaannukseksi paisunut demonstraatio johtui siitä, että puoluejohtoon valittiin uniikki 3H-kerho: Halla-aho on puolueen pää (head), Huhtasaari sydän (heart) ja Hakkarainen kädet (hands). Mallinnuksen luonnehdinnat ovat kaikki  4H-kerhon englanninkielisiä tunnussanoja. Kolmas puheenjohtaja Juho Eerola jäi sukunimensä takia kerhon ulkopuolelle kuten myös hyvinvointi (health).
Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan ulosmarssi oli lyhyessä ajassa suunniteltu, organisoitu ja toteutettu idea, jonka isästä ei ole tietoa. Itsestään soivia puhelimia ei tietääkseni kuitenkaan vielä ole keksitty. Näyttääkin siltä, että asialla on useita miehiä ollut mutta kyllä Jussi Niinistö eniten. Soinin siunauksella tietty.

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen ilmoitti jokin aika sitten kutsuneensa muut ehdokkaat Saloon elokuussa. Hän halusi järjestää omissa nimissään paneelin, mutta maanantaina (17.7.) panelointi peruutettiin. Se oli varmaan aivan oikea toimenpide, sillä kutsujen lähettämissä käytetty logiikka oli - luvalla sanoen – sangen sumea. Kutsun sai tasavallan presidentti, joka ei ole vielä ole ehdokas. Nyt vasta rakennetaan valitsijayhdistystä nimiä keräämällä. Sosialidemokraateillakin ehdokkaan nimeäminen on vielä vaiheessa. Oma roolinsa tässäkin näytelmässä on myös ikiliikkuja Paavo Väyrysellä, joka Niinistön tapaan lähti nimikerjuulle menetettyään luottamuksensa nykyiseen tasavallan presidenttiin ja hänen ulkopolitiikan linjauksiinsa. Tässä tapauksessa ei tarvita isyystutkimusta, koska mitään ei koskaan syntynytkään.

Menin armeijaan kesäkuussa 1972. Kun alokasaikaa oli kulunut muutama viikko, vääpeli nimesi käskynjaossa kolme kuntaa ja komensi niistä palvelukseen astuneet miehet puhutteluun. Sitten vääpeli luki nuoren naisen lähettämän kirjeen; hän etsi raskautensa aiheuttajaa. Kukaan meistä patterin käytävällä seisseistä ei isyyttä tunnustanut, ja yhtä kokemusta rikkaampana poistuimme tupiin.

Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Salman Rushdie on tajuissaan ja puhuu selkeästi

Perjantaina puukotettu kirjailija Salman Rushdie on tajuissaan ja puhuu selkeästi artikuloiden. Asiasta kertoi puukotuksesta käynnistettyä rikostutkimusta...

Lue lisää »

Tutkija yllättyi perussuomalaisten ohjelmasta – ”Puolue on liikkunut kaikkein jyrkimmältä EU-kriittiseltä kannalta pragmaattisempaan suuntaan”

Kun Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä sai etukäteen luettavakseen perussuomalaisten tuoreen ulko- ja...

Lue lisää »