web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

170222 Hiljaa vain ollaan (SSS 22.2.17)


Toukokuun loppuessa päättyy valtuuston toimikausi. Se tulee silloin olleeksi vallassa viisi kuukautta normaalia pitempään, koska kuntavaalit siirrettiin pysyvästi huhtikuulle.
Vuodenvaihteessa valtuustolle tuli neljä vuotta täyteen. Silloin jokainen halukas olisi voinut pelkällä ilmoituksella luopua tehtävästään.
Salon valtuustosta ei eronnut kukaan. Kellään ei ollut siihen halua, tai sitten puuttui tieto tuosta mahdollisuudesta. Kolmas ja kaikkein epätodennäköisin vaihtoehto on, että kukaan ei halunnut tehdä itsestään mitään suurta numeroa. Hissun kissun haluttiin edetä kohti uusia potentiaalisia hillotolppia.

Vaikka yksikään valtuutettu ei ole hypännyt pois valtuustosta, kolme on lähtenyt ryhmästään. Hassuin tilanne syntyi, kun valtuuston sosialidemokraattinen puheenjohtaja Jorma Elovaara ensin jätti jäsenkirjansa sekä valtuustoryhmänsä ja loikkasi keskustaan. Siitä tuli kuitenkin ns. ranskalainen visiitti: Hän palasi puolueen jäseneksi perusyhdistystä vaihtaen mutta ei palannut - eikä edes pyrkinyt – takaisin SDP:n valtuustoryhmään.
Hän on johtanut puhetta valtuustossa ilman taustaryhmää. Tästä puliveivaamisesta ei ole käyty mitään julkista keskustelua.  Menettely on siis sopinut kaikkien valtuutettujen pirtaan. Demarit ovat ottaneet laumasta eksyneen jälleen kuntavaaliehdokkaakseen. Hiljaa hyvä tulee!

Kun Salolle valittiin uutta johtajaa, kaupunginhallitus ei tehnyt ehdotusta vaan heitti virkavaalin sellaisenaan valtuustolle kuin luun koiralle. Syyksi ilmoitettiin se, että kaikilla kolmella testeihin asti edenneellä oli tasaisen vahva kannatus. Tämä käsitys osoittautui sittemmin aivan vääräksi. Valtuustossa annetut äänet jakaantuivat kyllä tasaisesti mutta vain kahden hakijan kesken. Kolmannen sarakkeeseen jäi pelkkä nolla.

Ainoastaan yksi hallituksen jäsen kertoi kantansa ennen äänestystä. Avointa ja rehellistä peliä häneltä valtuustossa, vaikka hän sattuikin laittamaan panoksensa väärälle hevoselle. Muut 12 pitivät - tietojeni mukaan - suosikkinsa omana tietonaan. Kokoomuksen valtuustoryhmä pysyi mykkänä koko valintaprosessin ajan. Lähes samoin käyttäytyivät sosialidemokraatitkin. Miksi tärkeällä hetkellä haluttiin pois politiikan näyttämöltä? Sopiiko tähän suomalainen sananlasku, jonka mukaan saa viisaan nimen, jos ei virka mitään?

Ehdokasasettelu päättyy näillä näppäimillä. Listoja on ilmeisen vaikea saada täyteen. Ehkä juuri siksi kaikki puolueet eivät ole halukkaita kertomaan, kuinka monta ehdokasta ne ovat onnistuneet rekrytoimaan. Kuinkahan monella lisäehdokkaalla tiedon panttaaminen listoja pidentää?
Rekrytointi on vaikeaa, mutta niin on myös vaalitäkyjen laatiminen. Huhtivaaleissa ehdokas ei voi ratsastaa vanhus- ja terveyspalveluilla, koska niistä päätetään näillä näkymin maakuntatasolla. Jatkossa kunnanvaltuusto ottaa kantaa lähinnä elinvoimaan, opetukseen, varhaiskasvatukseen ja vapaa-aikaan liittyvien palveluiden määrään, laatuun ja toteuttamistapaan.

Hiljaa vain ollaan oli aikoinaan Finntrion suomalainen versio Tremeloesin kappaleesta, jonka alkuperäinen nimi on Silence Is Golden.

Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Salman Rushdie on tajuissaan ja puhuu selkeästi

Perjantaina puukotettu kirjailija Salman Rushdie on tajuissaan ja puhuu selkeästi artikuloiden. Asiasta kertoi puukotuksesta käynnistettyä rikostutkimusta...

Lue lisää »

Tutkija yllättyi perussuomalaisten ohjelmasta – ”Puolue on liikkunut kaikkein jyrkimmältä EU-kriittiseltä kannalta pragmaattisempaan suuntaan”

Kun Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä sai etukäteen luettavakseen perussuomalaisten tuoreen ulko- ja...

Lue lisää »