web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

160524 Tunkua keskustassa (SSS 24.5.16)

Varusmiesajasta mielessä ovat tapahtumat, jotka olivat kuin lainauksia Veijo Meren sotilaselämän kuvauksista. Eräs huvittava sotilaallinen hippaleikki toteutettiin komennolla paikkaa vaihda, tehtävä ilmoita. Vaikuttaa siltä, että puolueet ovat jo jonkin aikaa olleet innostuneita samasta leikistä.

Maalaisliiton perillinen keskusta on jättänyt jäähyväiset alkiolaisuudelle. Tätä mieltä on keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynenkin, joka on piikkinä liian liberaalina pitämänsä keskustajohdon lihassa. Vaikuttaa siltä, että Sipilän esikunnalla ei ole atuloita, jolla väyryspiikki irti lähtisi. Sen kanssa vain on elettävä. Kaikilla meillä on oma ristimme kannettavanamme.

Keskusta on jo vuosikymmeniä pyrkinyt kaupunkeihin. Puolueessa uskotaan, että lopullinen läpimurto onnistuu maakuntahallinnon kautta ja avulla. Mikään ei kuitenkaan ole ilmaista. Ei ainakaan aluepolitiikka veronmaksajille. Keskusta on alkiolaisuuden lisäksi antamassa pakit liberalismillekin. Hallituksessa puolue taistelijapari Sipilä-Berner etunenässä koukkaa tavan takaa kokoomuksen ohi oikealta.

Kokoomus puolestaan ei enää pitkään aikaan ole halunnut olla konservatiivinen arvopuolue. Kotisivuilla ei korosteta kotia, uskontoa ja isänmaata vaan poliittiseen keskustaan pusketaan uudella kolmen pointin arvolatauksella. Nyt keskiössä ovat yksilö, vastuu ja vapaus.
Vuoden 2006 presidentinvaaleissa puolue laitteli verkkoja jo vasemmiston kalavesillekin mainostamalla ehdokastaan työväen presidenttinä. Kun saalis jäi saamatta, seuraavissa vaaleissa ehdokkaan haluttiin sitten vain olevan Suomella töissä. Niin hän onkin, ja Jan Vapaavuoren arvion mukaan on vielä seuraavat kahdeksan vuotta.

Kannatuskyselyissä SDP purjehtii myötätuulessa. Sosialidemokraatit selittävät nykysuosionsa onnistuneella oppositiopolitiikalla. Ehkäpä jokin merkitys on silläkin, että hallituksen tekemiset ovat kuin suoria syöttöjä opposition lapaan.
Tällä hetkellä tilanne on varsin ristiriitainen. Kahden suurimman oppositiopuolueen näkökulmasta olisi varmaan toivottavaa, että Sipilän hallitus pysyisi hengissä koko vaalikauden eikä korahtelisi henkitoreissaan ainakaan ennen vuotta 2018. Sekin on ristiriitaista, että perussuomalaiset tekevät hallituksessa sellaista politikkaa, jonka he oppositiossa repisivät tuhannen päreiksi.

Sosialidemokraatit ovat jo kauan liukuneet poliittista keskustaa kohti. Ongelmana siinä on ainakin se, että siellä alkaa olla pirun ahdasta. Sosialismiin johtavan portin laittoi kiinni Kalevi Sorsa, joka totesi jo lähes 40 vuotta sitten, että ”olemme jo demokraattisessa sosialismissa. Ei se tämän kummempaa tule koskaan olemaan".
SSS-hallituksen aikana poliittinen vastakkainasettelu on jyrkentynyt? Pitkään äänestäjän kannalta ongelmallista on ollut se, että puolueiden väliset erot ovat olleet hämärät.  Linjoja on piirrelty puolueiden sisällä. Osuvana joskin kepeänä esimerkkinä Aarno ”Loka” Laitinen, jota pyydettiin sijoittamaan itsensä poliittiselle kartalle. Hän totesi, ettei ole niin oikealla kuin Paavo Lipponen eikä niin vasemmalla kuin Sirpa Pietikäinen.

Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Kuka Helsinkiä johtaa?

Helsingin kaupungin palkanmaksuongelmat ovat olleet otsikoissa jo useamman kuukauden ajan. On surullista, miten välinpitämättömästi niin pormestari Juhana...

Lue lisää »

Viro poistaa Neuvostoliiton muistomerkit pois julkisilta paikoilta – ”Venäjä käy kansanmurhanomaista sotaa Ukrainaa vastaan”

Viron hallitus on päättänyt poistaa Neuvostoliiton muistomerkit pois julkisilta paikoilta ympäri Viroa. Asiasta kertoivat Viron pääministeri Kaja Kallas...

Lue lisää »