web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

160331 Pääsiäisen jälkeistä piinaa (SSS 31.3.16)

Pääsiäisen jälkeistä piinaa

Keskustalla, vihreillä ja sosialidemokraateilla on ainakin yksi yhteinen piirre: puheenjohtajat istuvat tukevasti palleillaan. Timo Soini kehuskelee usein johtajuudellaan, mutta ei suvereenilla pomolla sellaista tarvetta pitäisi olla. Reissaaminen käy ulkoministerin terveyden päälle ja saattaa lisätä puheenjohtajaksi haluavien pyrkyä.

Gallupdemokratiassa elettäessä kannattaa pitää mielessä, että kuukaudessa minkä tahansa suuren puolueen kannatus voi muuttua yli kolmellakin prosenttiyksiköllä.
Mittaukset tehdään kuukauden välein, ja puolueen on varmistettava kannatuksensa viikoittain. Poliittisissa irtiotoissa tulee kuitenkin muistaa, että jonakin kuukautena saadut irtopinnat ovat kuin etappivoitto pyöräilykilpailussa, sillä vaalikaudessa on 48 kuukautta ja 208 viikkoa.

Juuri nyt näyttää siltä, että kokoomuksen Alexander Stubb on hukannut leiviskänsä. Hänen jatkopestinsä kesäkuun puoluekokouksen jälkeen on epätodennäköinen. Stubbilla alkaa olla enemmän entisiä kuin nykyisiä tukijoita ja mokia enemmän kuin saavutuksia. Pääsiäissunnuntaina päättynyt piinaviikko meillä on takana, mutta Alexander Stubbilla kärsimykset ovat vielä edessä.
Kun Carl Haglund kertoi jättävänsä RKP:n puheenjohtajuuden, hän lähetti epäsuorat ja vähemmän mairittelevat terveiset Alexander Stubbille: ”Viimeisen vuoden aikana hallituksessa minulta katosi usko järkevän politiikan tekemiseen. Se oli ihan järkyttävä vuosi, karmeaa soutamista ja huopaamista.” (HS 25.3.)

Stubbin uran viimeisimmät vuodet ovat kuin Antiikin tragedia: hybris (ylimielisyys) ja siitä koituva rangaistus. Omaa asemaansa koskevat spekuloinnit hän kuittasi pitkään itsevarmaan tyyliinsä: En ole lähdössä minnekään. Tervetuloa hippasille!
Stubb on ilmeisesti päättänyt luovuttaa vasta silloin, kun se ei näytä luovuttamiselta vaan vihreämmälle oksalle pääsemiseltä. Näin se menee (by the book).

Ennen pääsiäistä kolme vakavasti otettavaa Stubbin haastajaa kielsi tavoittelevansa kokoomuksen puheenjohtajuutta ensi kesäkuussa. Tästä huolimatta puolueen sisäilmaryhmä katsoi tarpeelliseksi antaa julkilausuman, jolla vaadittiin työrauhaa puolueen puheenjohtajalle ja valtiovarainministerille.
Tämä edustaa itselleni vierasta poliittista kulttuuria. Minkään puolueen puheenjohtaja, jolla homma on hanskassa, ei tarvitse tukiadressia. Jos hän tarvitsee sellaista, se tarkoittaa, että hänen lähtölaskentansa on alkanut.

Puolue-eliitti halusi sammuttaa Stubbia uhkaavan palon mutta tulikin kaataneeksi bensaa liekkeihin, sillä vetoomus tulkittiin keskustelun kieltämiseksi tai ainakin sen rajoittamiseksi. Lisäksi tuli tehtyä kardinaalimunaus, kun eduskuntaryhmä pidettiin pimennossa. Se sai palon leviämään entisestään. Uunituoreen kokoomuksen puoluesihteerin peräänkuuluttama ja lupaama avoimuus koki siis kätkytkuoleman.
Stubb pisti itse köyden kaulaansa tiistaina (29.3.), kun hän ilmoitti olleensa tukikirjeen – ellei isä niin ainakin – kätilö.Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Kuka Helsinkiä johtaa?

Helsingin kaupungin palkanmaksuongelmat ovat olleet otsikoissa jo useamman kuukauden ajan. On surullista, miten välinpitämättömästi niin pormestari Juhana...

Lue lisää »

Viro poistaa Neuvostoliiton muistomerkit pois julkisilta paikoilta – ”Venäjä käy kansanmurhanomaista sotaa Ukrainaa vastaan”

Viron hallitus on päättänyt poistaa Neuvostoliiton muistomerkit pois julkisilta paikoilta ympäri Viroa. Asiasta kertoivat Viron pääministeri Kaja Kallas...

Lue lisää »