web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

130312 Salon päättäjien piirissä kuhisee (SSS-kolumni 12.03.2013)

Uutta vaalikautta on eletty vasta runsaat kaksi kuukautta, mutta valtuustoryhmien määrä Salossa on tuona aikana lisääntynyt jo yhdellä. Kokoomuksen paikallisjohto joutui toteamaan, että viime kaudella puolueesta lähteneet kaksi valtuutettua keräsivät lokakuun vaaleissa poliittisille vastustajille yhteensä lähes tuhat ääntä. Siitä huolimatta kokoomus nappasi ykköspaikan ja sai siksi kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden.
Alkuvuodesta kokoomuksessa pidettiin jäsentenväliset. Valtuustoryhmä repesi pahasti kahtia hallituksen puheenjohtajaa valittaessa. Paikallisjohto lausui, että asiassa ei ollut mitään ihmeellistä. Näinhän demokratia toimii, kun ehdokkaita on enemmän kuin paikkoja; asia ratkaistaan äänestämällä ja pulinat pois.

Skeptikot puolueen sisällä ja ulkopuolella olivat puolestaan sitä mieltä, että trauma tuosta prosessista jäi. Niin jäi Peltosen Villellekin, vaikka moni oli sitä mieltä, että häneen kohdistettu taklaus ei ollut sääntöjenvastainen, Peltonen vain ei – heidän mielestään - ollut valmistautunut ottamaan kunnon tööttiä vastaan. Varusteetkin jäivät jäälle muiden kerättäviksi.
Helmikuun alussa kokoomus sai sitten seuraavan tuntuvan tällin, kun valtuustoryhmä pieneni yhden edustajan verran. Vaikka ovet puolueessa ovatkin paukkuneet, kokoomuksessa voidaan iloita siitä, että sen ryhmä edelleen on valtuuston suurin. Valtuustokautta on kuitenkin vielä 45/48 jäljellä.

Vaalituloksella jaetaan päätösvaltaa. On aivan liian aikaista arvioida, onko Salon kokoomus hukannut leiviskänsä. Jotain nykytilanteesta kertoo se, että henkilöstöorganisaatiota valmistelevan työryhmän puheenjohtajaksi hallitus valitsi äänin 10-3 hallituksen sosialidemokraattisen varapuheenjohtajan. Eikä tässä vielä kaikki: kokoomus ei halunnut valita ryhmään edustajakseen ketään niistä neljästä, jotka se tammikuussa nimesi hallituksen pöytäkuntaan.
Työryhmän tehtävänä on tarkastella Salon henkilöstö- ja palvelurakennetta ja muovailla ne sellaisiksi, joihin Salolla jatkossa on varaa. Syynä siihen, että tarkastelu on tarkoitus tehdä juhannukseen mennessä, on yhdistymissopimuksessa taatun irtisanomissuojan päättyminen 31.12.2013.
Mielenkiintoista on, että hallituksen puheenjohtaja ei halunnut mennä mukaan. Vieläkin mielenkiintoisempaa on, jos häntä ei sinne päästetty. Työryhmän virkamiehiä valittaessa, kenellekään hallituksessa ei tullut mieleen henkilöstöjohtajan nimi. Merkitään vielä sekin tiedoksi.

Muiden salolaisten valtuustoryhmien heiluriovissa ei ole ollut liikettä. Sosialidemokraatit kärsivät rankan vaalitappion, joka johti poliittisen linjan uudelleen arviointiin. Demarileirissä ei kai ole mitään sisäistä turbulenssia, mutta valtuustoryhmän vaivana on jo vuosia ollut krooninen tulehduspesäke. Sen ärtyminen pahaksi saattaisi kasvattaa vasemmistoliiton valtuustoryhmää. Keskusta puolestaan vaikuttaa ulospäin rauhalliselta kuin kiikalalainen metsämaisema, mutta valtuustokauttahan on vielä 45/48 jäljellä.

Kokonaan oma lukunsa on perussuomalaisten valtuustoryhmä, jolla on samat vaikeudet kuin juniorikiekkoilijalla ensimmäisessä edustusjoukkueen pelissä. Yritystä ei puutu, mutta homma ei toimi, kun oma pelipaikka on hakusessa, pelinluku puutteellista ja kokemukset vaativista matseista olemattomat. Aika parantaa nyt haittana olevan nuoruuden, mutta eivät kaikki juniorit onnistu vakiinnuttamaan paikkansa vakiokokoonpanossa.

Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Kuka Helsinkiä johtaa?

Helsingin kaupungin palkanmaksuongelmat ovat olleet otsikoissa jo useamman kuukauden ajan. On surullista, miten välinpitämättömästi niin pormestari Juhana...

Lue lisää »

Viro poistaa Neuvostoliiton muistomerkit pois julkisilta paikoilta – ”Venäjä käy kansanmurhanomaista sotaa Ukrainaa vastaan”

Viron hallitus on päättänyt poistaa Neuvostoliiton muistomerkit pois julkisilta paikoilta ympäri Viroa. Asiasta kertoivat Viron pääministeri Kaja Kallas...

Lue lisää »