web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

100824 Näillä mennään vaaleihin 2011 (Uutispäivä 24.8.2010)

Näillä mennään vaaleihin 2011

Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jonka ääntä käyttää 200 kansanedustajaa. Noin kaksi kolmasosaa maan äänioikeutetuista on valinnut heidät vapaissa vaaleissa; siispä pulinat pois kuten Maalaisliiton jälkeläisillä on tapana sanoa.
Se että yli 30 prosenttia kansalaisista on liian kauan jättänyt ja jätti taas vuonna 2007 äänioikeutensa käyttämättä, näkyy suomalaisessa yhteiskunnassa. Valitettavasti.

Maalaisliitosta tuli Johannes Virolaisen kaudella Keskustapuolue, mutta siitä syntynyt lyhenne kepu muodostui rasitteeksi. Niinpä puolue vaihtoi Paavo Väyrysen johdolla nimekseen Suomen Keskusta, mitä voidaan agraaripuolueen näkövinkkelistä tarkasteltuna pitää nerokkaana vetona. Itsesuojeluvaisto tuottaa luovia ongelmanratkaisuja! Ilman nimenvaihdoksia Maalaisliitto ei tänään olisi ainakaan kolmen suurimman puolueen joukossa.

Keskusta joutuu lähtemään ensi vuoden vaaleihin melko syvästä alhosta. Puolueen puheenjohtaja Matti Vanhanen lähti hieman ennen kuin hänelle näytettiin ovea. Hänhän oli vielä jokin aika sitten ilmoittanut haluavansa olla pääministeri aina vuoteen 2015 asti. Vaikka Vanhanen muistetaan naisistaan, eivät ne häntä kaataneet sen enempää kuin hänen jalkavaivatkaan. Tämän hän tulee kertomaan joskus tulevaisuudessa.
Poliittisen tilastoinnin kannalta mielenkiintoista on, että Keskustan kaksi viimeisintä pääministeriä on joutunut eroamaan, vaikka Urho Kekkosen presidenttiyden jälkeen kaikki muut pääministerit ovat toimineet koko eduskunnan vaalikauden.

Suomen suurin puolue Keskusta alistui maan hallituksessa Kokoomuksen apupuolueeksi jo Vanhasen aikana. Mari Kivinimellä ei ole mitään mahdollisuuksia muuttaa voimasuhteita. Kokoomuksen hymypojat Jyrki Katainen ja Alexander Stubb ovat saanet median suosion.  Mauri Pekkarinen ja Paavo Väyrynen eivät sille voi mitään, vaikka hyppäisivät seipäällä kolme metriä. Kyse on joidenkin mielestä jopa poliittisesta ikärasismista.
Kokoomuksen imagoa taas ei näytä horjuttavan mikään. Ei edes se, että eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz on – STT:n mukaan – julkisesti Porissa lausunut:”Puolet meidän porukasta juoksee maratonia ja toinen puoli pakoon poliisia”.

Kokoomuksella, joka on ominut kodin, uskonnon ja isänmaan on kovat piipussa. Syynä on se, että sen meriittilista on vaatimaton ja nyt se katsoo aikansa tulleen. Kokoomus uskoo kuin pukki sarviinsa ja pitää jo nyt itseään seuraavien vaalien suurimpana puolueena. Ykköspaikka toisi sille pääministeriyden, jota sillä ei ole ollut sitten Harri Holkerin 1987-1991. Puolue haluaa myös oman miehensä presidentiksi. Juho Paasikiven kauden päättymisestä on jo yli 54 vuotta.

Tätä taustaa vasten on ymmärrettävä ns. riippumattoman median pyrkimykset vähätellä tai mollata lähtökohtaisesti kaikki SDP:n johdon julkilausumat. Kokoomuksella on eniten menetettävää. Siltä voi jäädä saamatta kaikki se, minkä ns. puolueeton media on sille luvannut.


Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Emmanuel Macron on nimittänyt Ranskan uudeksi pääministeriksi työministeri Elisabeth Bornen

Ranskassa presidentti Emmanuel Macron on nimittänyt maan uudeksi pääministeriksi työministeri Elisabeth Bornen, kertoo presidentin kanslia. Kanslian mukaan...

Lue lisää »

SDP:n kansanedustaja moukaroi Nato-keskustelua eduskunnassa – haukkui myös median: ”Pidän sitä vastuuttomana tekona”

SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen sanoo suhtautuvansa kriittisesti Suomen Nato-jäsenyyteen. Piirainen pääsi ääneen hieman ennen iltakahdeksaa...

Lue lisää »