web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

100426 Tekninen lautakunta tyrmistyttää (Salon Seudun Sanomat)

Tekninen lautakunta tyrmistyttää

Salon sosialidemokraateilla ei ole järjestöpäätöksiä jätehuollosta. Niinpä siihen liittyviä asioita käsiteltäessä lautakunnassa, hallituksessa ja valtuustossa kukin sosialidemokraatti toimii oman päänsä ja harkintansa mukaan.
Koska me allekirjoittaneet olemme - lievää ilmausta käyttäen - tyrmistyneinä lukeneet teknisen lautakunnan päätöksistä jätehuoltoa koskevissa asioissa, haluamme jo tässä vaiheessa jyrkästi sanoutua irti sen linjauksista. Niistä jotkut ovat jopa lainvastaisia. Päätösten taustalla olevia intohimoja emme lähde tässä edes arvailemaan. Sanotaan, että raha sokaisee. Sama voima näkyy olevan jätteillä.

Uskomme, että kuntalaiset sekä päättäjät haluavat minimoida maahan haudattavien jätteiden määrän. Päättäjien kesken vallitsee kuitenkin erimielisyys keinoista, miten tuohon tavoitteeseen pyritään. Meistä on käsittämätöntä – emmekä ole yksin ihmetyksemme kanssa - että osa salolaisista päättäjistä haluaa tietoisesti  heikentää  yhtiötä, jossa kaupungilla on enemmistöosakkuus. Ainoa selitys on se, että yhtiön halutaan ajaa alas, jotta sitten haaskalla kärkkyjät saisivat haluamansa.
Onko lisäksi unohtunut, että Salon kaupunki on yhteissopimuksella kolmen muun kunnan kanssa antanut yhtiölle tehtäväksi järjestää kunnallisen jätehuollon kokonaisuus. Se ei ole huutokauppatavara, joka myydään eniten tarjoavalle.
On esitetty, että henkilöstöä vähentämällä saadaan kokoon yhtiöltä puuttuvat 700.000 euroa. Väite on sekä populistinen että valheellinen. Jo nopeakin laskutoimitus osoittaa, että summan kasaaminen vaatisi koko henkilöstön irtisanomisen.
Vaikka se tehtäisiin, menoja saataisiin pienennettyä vain 23 prosentilla. Edellä sanottu ei tietenkään tarkoita, etteikö henkilöstömitoituksen tulisi olla järkevä ja sen suuruus toiminnallisesti perusteltu.
Tätä varten on hallitus, jonka osakeyhtiölain mukaan tulee toimia yhtiön etujen mukaisesti. Käsityksemme mukaan yhden jäsenen ero hallituksesta viime viikolla olikin välttämätön. Julkisuuteen antamansa tiedotteen mukaan hän olisi halunnut nimittäin olla Rouskis Oy:n hallituksessa edustamassa ennemmin muiden kuin oman yhtiön intressiä.

Lautakunta päätti 16.3. esittää kaupunginhallitukselle, että se puolestaan pyytäisi Rouskista antamaan kahdelle yksityiselle yhtiölle nykyisiä laajemmat jätehuollon toimintakentät. Päätöksen tarkoituksena on siirtää kuntien omistaman yhtiön toimintaa yksityisille toimijoille.
Kaupungin lakimiehen mukaan lautakunnan päätöksen toteuttaminen rikkoisi Salon kaupungin kolmen muun kunnan kanssa tekemää yhteistyösopimusta. Lisäksi se laittaisi Rouskis Oy:n hallituksen toimimaan yhtiölain vastaisesti sekä olisi kilpailulainsäädännön vastainen. Kun tämä kaikki on ollut lautakunnan tiedossa, emme ole voineet muuta kuin tyrmistyä sen päätöksestä.

Kaupunginhallitus on käsitellyt asian, ennen kuin kirjoituksemme julkaistaan. Toivomme, että siellä päätös on tehty lakeja ja sopimuksia noudattaen.  

Jukka Roos (sd)
Salon kaupunginvaltuuston pj

Antero Leppänen (sd)
kaupunginvaltuutettu, Salo


Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Erdogan taas tylynä: Turkki ei tule puoltamaan Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyttä – ulkoministerien ei kannata vaivautua maahan

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo, ettei Turkki tule puoltamaan Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyttä. Presidentti kertoi jo aiemmin, ettei hän...

Lue lisää »

Emmanuel Macron on nimittänyt Ranskan uudeksi pääministeriksi työministeri Elisabeth Bornen

Ranskassa presidentti Emmanuel Macron on nimittänyt maan uudeksi pääministeriksi työministeri Elisabeth Bornen, kertoo presidentin kanslia. Kanslian mukaan...

Lue lisää »