web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

100330 Heinäluoma jyrää (Uutispäivä 30.03.2010)

Heinäluoma jyrää

Riippumaton, kaupallinen, puolueeton sekä muukin kokoomuslainen media on viime aikoina ollut aivan kauhuissaan siitä, että sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma on osallistunut poliittiseen keskusteluun. Tämä kauhistus on konkretisoitunut siten, että tätä kirjoitettaessa kuvaruutuun pomppasi pitkästä aikaa Ben Zyskowitcz, joka on ollut yhtä piilossa kuin Sauli Niinistö puhemiesäänestyksen jälkeen.

Valtamedian karsastus johtuu käsittääkseni lähinnä siitä, että Eero Heinäluoma on lyhyessä ajassa pystynyt parantamaan SDP:n uskottavuutta rauhallisella, vakuuttavalla ja asiapitoisella esiintymisellään sekä eduskunnassa että sen ulkopuolella. Olinkin aikoinaan aivan ymmälläni, kun media kritisoi puheenjohtajana  ollutta Heinäluomaa nimenomaan huonosta esiintymisestä. Itse asiassa en suinkaan ollut ymmälläni vaan koin negatiivista mielihyvää siitä, että arvostelu oli objektiivisesti tarkasteltuna perusteetonta.
Tuolle ns. puolueettomalle medialle on jäänyt levy päälle. Se on jatkanut ja jatkaa yhä SDP:n puheenjohtajan esiintymisen arvostelua. Huomasikohan se edes henkilön vaihtuneen?

Kokoomuksessa ollaan sen verran fiksuja, että siellä on havaittu Heinäluoman asiantuntevan argumentoinnin paljastavan onttoudet Jyrki Kataisen puheissa.  Asiaa on ilmeisesti pohdittu ja tehty aivan looginen loppupäätelmä: jos puolueenkin sisällä puheiden ja tekojen nähdään olevan ristiriidassa, täytyy äänestäjienkin se huomata.

Mutta kävikö meille demareille niin, että menimme päätä pahkaa porvarimedian ansaan? Se vaati meitä nuorentamaan puolueemme kasvoja ja antamaan tilaa nimenomaan nuorille naisille. Meidän tuli heittää syrjään vanhat parrat, sellaiset vahvat substanssiosaajat kuten esimerkiksi Erkki Tuomioja.
Kahden vuoden takainen puoluekokous noudatti kuuliaisesti tiedotusvälineiden vaatimusta. Sen jälkeen uudistettu puoluejohto on saanut kerran viikossa vakuuttaa julkisuudessa, että homma on hanskassa. Saa nähdä, kantaako nyt valittu kahden kärjen-malli vaaleissa hedelmää.

Näin puoluekokouksen alla uudesta johdosta puoluesihteeri Ari Korhonen on – ainakin Helsingin Sanomien mukaan - heitetty pesuveden mukana. Levikillä mitattuna valtakunnan ykkösen toimittajalle ei tullut mieleen, että puoluesihteerin luopumisen takana saattoivat olla myös täysin itsekkäät syyt: varmempi leipäpuu, perhe sekä ennemmin tai myöhemmin ehdokkuus eduskuntavaaleissa.
 
Sitten lopuksi vilkaisu oikealta Keskustaan. Puolue valitsee itselleen uuden puheenjohtajan ja samalla maan hallitukselle pääministerin. Se vie Matti Vanhaselta varman sauman jäädä Suomen poliittiseen historiaan kaikkein kauimmin istuneen hallituksen pääministerinä.
Tällä hetkellä pisimpään eli 1464 päivää ovat istuneet molemmat Paavo Lipposen hallitukset. Matti Vanhasella kakkoshallituksella olisi ollut mahdollisuus pistää selvästi paremmaksi, koska vuoden 2011 eduskuntavaalit on myöhäistetty.


Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Erdogan taas tylynä: Turkki ei tule puoltamaan Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyttä – ulkoministerien ei kannata vaivautua maahan

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo, ettei Turkki tule puoltamaan Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyttä. Presidentti kertoi jo aiemmin, ettei hän...

Lue lisää »

Emmanuel Macron on nimittänyt Ranskan uudeksi pääministeriksi työministeri Elisabeth Bornen

Ranskassa presidentti Emmanuel Macron on nimittänyt maan uudeksi pääministeriksi työministeri Elisabeth Bornen, kertoo presidentin kanslia. Kanslian mukaan...

Lue lisää »