web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

091109 Terveiset marraskuun valtuustosta

Terveiset marraskuun valtuustosta

Vaikka äänestys veroprosentista saaneekin uutisen huomisessa paikallislehdessä, ei asiasta saatu syntymään mitään suurta draamaa valtuustosalissa. Oltiin ”asemasotavaiheessa” eli osapuolet heittelivät sanallisia räjähteitä juoksuhaudoistaan. Dialogi partien välillä oli yhtä antoisaa kuin tuntemattoman Vanhalan mielipiteiden vaihto veli venäläisen kanssa. Tämä on ulkopuolisen näkemys asiasta.

SDP:n ryhmän nimissä esitin veroprosentin korottamista yhdellä prosenttiyksiköllä. En tyytynyt pelkästään esittämään korotusta vaan olin laatinut perusteista 8-kohdan paketin, se on luettavissa valtuustotyö-sivulla. Ainoa ryhmä, johon perusteeni edes jollakin lailla upposivat, oli ilmeisesti KD.
Kristilliset tekivät nimittäin asian käsittelyn aikana päätöksen, että sopiva veroprosentti vuodelle 2010 ei ole 18 eikä 19 vaan 18,50. Niinpä ensimmäisessä äänestyksessä vastakkain olivat KD:n ja SDP:n esitykset. Toisessa saimme vastaamme hallituksessa äänestyspäätöksellä syntyneen esityksen nykyisestä veroprosentista. Turpiin tuli, sillä lopullisessa äänestyksessä tukenamme oli vain Vasemmistoliitto.

Keskustan ryhmäpuheenjohtaja oli kuin Taneli Mäkelä televisio-ohjelmassa Ihmisten puolue. Hän vastusti korotusta, mutta ei haluaisi lykätä sen tekemistä kahdella vaan yhdellä vuodella. Hän ei siis vastustanutkaan korotusta vaan sen toteuttamisajankohtaa. Asiat eivät ole mustavalkoisia vaan kyse on toisaalta-toisaalta-logiikasta.
Muistutin häntä siitä, mitä mieltä hän oli järjestelytoimikunnassa vuonna 2008. Silloin hän äänesti sen puolesta, että tavoitteena on pitää veroprosentti 18:ssa koko vaalikauden eli 2009-2012. Siinä äänestyksessä demarit saivat takkiin muistaakseni 19-7.
Nyt keskustan ryhmyri tuli sen verran ulos poterostaan, että kertoi ryhmänsä kenties mahdollisesti harkitsevan asian ottamista luultavasti sisäiseen keskusteluun vuoden päästä. Toisaalta hänen mielestään on kuitenkin tärkeää kääntää Korsimon kanssa kaikki kivet, jos niiden alta vaikka löytyisi jotain veroprosentin nostoa korvaavaa.

Hyvät ystävät keskustassa ja kauempanakin! Kyllä kiviä voi käännellä, mutta ei sieltä mitään ratkaisua löydy. Tässä kohtaa voin kertoa tarinan eräästä köyhästä miehestä. Hän heräsi vaatimattomassa asunnossaan yöllä siihen, että murtomies liikkui eteisessä. Mies totesi varkaalle:”Turhaan sinä siellä pimeässä mitään etsit, kun minä en ole valoisanakaan aikana mitään löytänyt.”
_______________________

P.S. Lipesin yhdessä äänestyksessä rivistä ja äänestin vihreässä rintamassa korkeampien kiinteistöverojen puolesta. Porukan vaihto ei kuitenkaan tuonut onnea, sillä hävisimme murskaluvuin 70-5. Vaikka kukaan ei tätä uskokaan, niin painoin erehdyksessä väärää nappia. ”Hyvää ötyä”, sanoi aikoinaan Jussi Jurkka.


Uutiset Salo.fi

Tietoa koronavirustilanteesta

Lue lisää »

Salon kaupungin toimenpiteet valtioneuvoston uusien koronasuositusten johdosta

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

THL: Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Varmistettuja tautitapauksia on todettu...

Lue lisää »

Kansanedustaja arvostelee VM:n esitystä: ”Tuntuu kohtuuttomalta, että juuri kaikkein heikoimmassa asemassa olevien auttamisesta halutaan leikata”

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on huolissaan valtiovarainministeriön budjettiesityksessä väläytetystä 127 miljoonan euron leikkauksesta...

Lue lisää »