web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

091007 Terveiset lokakuun valtuustosta. Osa I

Terveiset lokakuun valtuustosta. Osa I

Tämän päivän paikallislehti uutisoi omilla painotuksillaan eilistä jätekuljetuspäätöksestä. Toimittaja Asko Lehtonen oli valinnut äänestyksessä voittaneen enemmistön lähestymistavan. Se väitti jäteasiakkaan olevan kuningas, ja paikallisten jätekuljetusyrittäjien olevan lahdattavana.
Keskustelun aikana valtuustossa todettiin monesta suusta, että asiaa tulee lähestyä asiallisesti ja kiihkottomasti. Tässä onnistui hyvin Raimo Honkanen (kok), mutta samaa ei voi sanoa hänen ryhmätovereistaan, joiden perustelut olivat kaikki tunnepitoisia ja siksi – anteeksi vain – sangen epäasiallisia. Alla omia muistikuviani eilisestä keskustelusta.

Juha Punta (kok) lähti perusteluissaan työllisyysnäkökulmasta. Hän pelotteli valtuustoa sillä, että kilpailutuksen johtavan siihen, että virolaiset veisivät salolaisten jätteenkuljettajien työpaikat.
Kommentti: Olen ymmärtänyt, että virolaiset vievät Suomessa suomalaisten työpaikkoja nimenomaan siksi, että suomalaiset työnantajat eivät maksa virolaisille työehtosopimuksen mukaisia palkkoja. Salon valtuustolla ei valitettavasti ole mahdollisuuksia eikä toimivaltuuksia puuttua asiaan.

Tatu Johanssonin (kok) mielestä Rouskiksen ei tule kilpailla yrittäjien kanssa samasta kakusta.
Kommentti: Tatu tietää aivan hyvin, että Rouskis ei olisi tullut yrittäjien tontille, koska jätekuljetus olisi hävinneen ehdotuksenkin mukaan hoidettu yksityisyrittäjien omalla kalustolla markkinatalouden mutta ei välttämättä paikallisten yrittäjien ehdoin.

Ralf Hellsbergin (kok) mukaan keskitetty kilpailutus olisi ”teurastanut” paikalliset yrittäjät. Rouskis OY:n ei olisi  tarvinnut kilpailuttaa kuljetuksia, koska se voi toimia kuin mikä tahansa yritys. Se ostaa palvelut keltä tahansa, siis suoraan paikallisilta yrittäjiltä.
Kommentti: Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin minä luotan enemmän salolaisiin pienyrittäjiin kuin yrittäjä Hellsberg. En millään voi enkä halua uskoa, että kilpailutilanteessa paikallinen yrittäjä ei olisi ollut kilpailukykyinen ja olisi hinnoitellut  itsensä ulos. Sehän olisi ollut epäammattimaista!
Koska Rouskis on 100-prosenttiseti kuntien omistuksessa, se ei ole samassa asemassa kuin yksityinen yritys vaan kuten kunta.

Osmo Friberg (kok) heitti ”mielenkiintoisen” ajatuksen väittämällä, että Rouskis olisi anastanut yrittäjien asiakkaat.
Kommentti: Osmo ei bensiininmyyjänä muista, että hänenkin tulee ansaita asiakkaansa uudelleen joka päivä. Todellisessa markkinataloudessa ei ole ansaittuja asiakkaita tai markkina-alueita. Näin ovat minulle talouden ammattilaiset ja heitä siteeraavat kokoomuslaiset aina ja useasti opettaneet. Ja olen sen sisäistänyt.

Yllä oleviin ajatuksiin yhtyi myös Kokoomuksen puisto-osasto Vihreät, PS, KD ja 2/3 Vas sekä 5/23 SDP. Keskustasta ei käytetty yllä olevia ajatuksia suoraan tukevia puheenvuoroja, mutta 16/20 antoi niille äänensä. Sen pituinen se.
___________________

P.S.  Laitan tähän loppuun uudelleen saman sitaatin koomikko Groucho  Marxilta, koska se on niin hyvä ja jälleen kerran enemmän kuin osuva:”Minulla on periaatteeni, mutta jos ette pidä niistä, minulla on myös muita periaatteita.”

Uutiset Salo.fi

Tietoa koronavirustilanteesta

Lue lisää »

Salon kaupungin toimenpiteet valtioneuvoston uusien koronasuositusten johdosta

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Sanna Marin korosti satakuntalaisille puoluekokousedustajille ohjelmatyötä, luottamusta ja työelämän laatukysymyksiä

Satakunnan sosialidemokraattien puoluekokousryhmä piti lauantaiaamuna 15.8.20202 Vanhankylän työväentalolla viimeisen ryhmäkokouksensa ennen viikon...

Lue lisää »

THL: Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Varmistettuja tautitapauksia on todettu...

Lue lisää »