web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

090918 Uusi kuuma peruna

Uusi kuuma peruna

Aivan aluksi haluan avoimesti tunnustaa, että paikallisen lehden kunnallispolitiikan uutisoinnissa on havaittavissa parin piirun muutos positiiviseen suuntaan. Toivottavasti kyse ei ole tunnelin päässä näkyvistä vastaan tulevan junan valoista. En viittaa tällä viime viikonlopun mielipidepalstan keskusteluun vaan uuteen ”kuumaan perunaan” eli jätehuoltoon.

Paikallislehti kertoi asiallisesti pääsivullaan tänään – ja vielä kissankorkuisin kirjaimin - että Salon demarit käsittelevät uudestaan aiemmin tekemänsä päätöksensä jätehuollon kuljetuksista. En missään tapauksessa halua mennä edes ennakoimaan kunnallisjärjestömme tulevaa päätöstä, vaan kerron tässä, minkälaista lopputulosta itse odotan.
Koska tapoihini ei kuulu omien mollaaminen, en ota kantaa teknisen lautakunnan päätökseen enkä sen uutisointiin, joka varmasti perustui haastateltujen sanatarkkaan lainaamiseen.

Edustajistomme on tammikuussa tehnyt jäteasiassa kaksi päätöstä: se on keskitetysti kilpailutetun järjestelmän kannalla ja haluaa valtuuston toimivan päätöksen mukaisesti.
Keskustelin yli viikko sitten kunnallisjärjestön puheenjohtajan Saija Karniston kanssa asiasta, ja olimme yhtä mieltä siitä, että edustajiston on syytä käsitellä päätöksen sitovuus uudelleen. Saija lähetti välittömästi - siis viikko ennen teknisen lautakunnan kokousta - edustajiston alustavan kokouskutsun.

Salon kunnallisjärjestön edustajisto keskustelee monista kunnallispoliittisista asioista, mutta tekee äärimmäisen harvoin valtuustoryhmää sitovia päätöksiä. Vanhoja pöytäkirjoja selaamatta veikkaan, että tällä vuosituhannella sitovuudet voidaan laskea sahurin vasemman käden sormilla.
Kun jäteasiasta valtuustossa päätetään, saadaan mahdollisesti todeta, että kokoomusta lukuun ottamatta kaikissa valtuustoryhmissä on sallittu vapaus omaan mielipiteeseen. Toivon vilpittömästi, että olen ennustuksessani - kokoomuksen suhteen – väärässä.

_________________
P.S. Pitäjäneuvos Veikko Vennonen (vas) muodosti aikoinaan Halikossa yhden miehen valtuustoryhmän. Kun jossakin asiassa käytettiin ryhmien puheenvuorot, Veikolla oli tapana keventää omaa esitystään toteamalla, että vasemmistoliiton valtuustoryhmä oli kannassaan yksimielinen.

Uutiset Salo.fi

Tietoa koronavirustilanteesta

Lue lisää »

Salon kaupungin toimenpiteet valtioneuvoston uusien koronasuositusten johdosta

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Sanna Marin korosti satakuntalaisille puoluekokousedustajille ohjelmatyötä, luottamusta ja työelämän laatukysymyksiä

Satakunnan sosialidemokraattien puoluekokousryhmä piti lauantaiaamuna 15.8.20202 Vanhankylän työväentalolla viimeisen ryhmäkokouksensa ennen viikon...

Lue lisää »

THL: Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Varmistettuja tautitapauksia on todettu...

Lue lisää »