web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

090914 Yksilöllisyydestä

Yksilöllisyydestä

Lauantaina (12.9.) puoli yhdeksän tv-uutiset kertoi ilmiöstä, jonka olisin luullut olevan totta vain unissani. Siksi nipistelinkin itseni mustelmille vain todetakseni olevani hereillä. Matti Rönkä luki – vain osittain – pokkansa pitäen uutista siitä, miten vihkiparit ovat tulleet yhä vaativimmiksi. Nyt ollaan jo siinä tilanteessa, että vihkiseremonian suorittavan papin on ulkonäöltään vastattava vihkiparin asettamia vaatimuksia. Minä kyllä puolestani antaisin ennemmin papille oikeuden valita vihittävänsä (kevennys).

Avioon aikovat saattavat nykyään käydä ”vakoilemassa” ja videoida seurakunnan palvelijoita työnsä ääressä kotvan aikaa ennen omaa vihkitilaisuuttaan. Nämä tarkkailijat kiinnittävät huomiota siihen, onko pappi esimerkiksi ylipainoinen, hampsuinen tai muuten vaan juntti.

Koska olen ikäni huomioon ottaen suhteellisen terve (vaikkakin leikattu) heteromies, huomioni kiinnittyi haastattelussa esiintyneeseen kappalaiseen, joka oli kuin Tanja Vienonen/Karpela silloin parhaimmillaan viisi vuotta sitten.
Kappalainen kertoi, että jotkut vihkiparit ovat vaatineet papin – eivät takuulla hänen - vaihtamistaan tai papin menemistä samalle kampaajalle/parturille/kosmetogille, jolla vihittävät itsekin pruukaavat käydä.
Askel pidemmälle olisi, että morsmaikko vaatisi naispappia menemään Viroon samalle plastiikkakirurgille, jonka käsittelystä hän itse juuri on tullut. Niin, ja samat rasvaimut, tietty! Haloo! Ja vielä kerran haloo!

Kun olin bilateraalisessa lonkkaleikkauksessa vuonna 2006, sain itseni jälleen liikuntakykyiseksi noin 300 eurolla. Jos olisin mennyt yksilöllisyyttä korostavaan leikkaukseen privaattipuolelle, olisin saanut pulittaa täsmälleen samasta operaatiosta 15.000 euroa. Kukaan ei saa minua koskaan uskomaan, että olisin tuolla suuremmalla rahalla saanut 500-kertaisesti yksilöllisemmän hoidon!
Esimerkkejä kyllä riittäisi, mutta ne tuskin toisivat enää lisäarvoa perussanomaan.
______________________

P.S.  Avioliitto on kunnioitettava instituutio. Mutta kuka haluaa elää instituutiossa? (Groucho Marx)

Uutiset Salo.fi

Tietoa koronavirustilanteesta

Lue lisää »

Salon kaupungin toimenpiteet valtioneuvoston uusien koronasuositusten johdosta

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

THL: Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Varmistettuja tautitapauksia on todettu...

Lue lisää »

Kansanedustaja arvostelee VM:n esitystä: ”Tuntuu kohtuuttomalta, että juuri kaikkein heikoimmassa asemassa olevien auttamisesta halutaan leikata”

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on huolissaan valtiovarainministeriön budjettiesityksessä väläytetystä 127 miljoonan euron leikkauksesta...

Lue lisää »