web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

090827 Puurot ja vellit sekaisin

Puurot ja vellit sekaisin

Nykyisessä Salossa poliittinen toimintakulttuuri on edelleen hakusessa. Sen jälkeen kun neljätoista eri organisaatiota laitettiin yhteen, on käynyt ilmi, että yhdessä ja toisessakin käytännön asiassa on ollut noin 10 eri tapaa hoitaa tai järjestää se. Tästä ammentavat esimerkiksi lukuisat tekstareiden rustaajat Salkkarin palstalla.
Olen valtuustopaikaltani – en aina ääneti - ihmetellen kuunnellut eräiden valtuutettujen työjärjestyspuheenvuoroja, koska ne ovat perustuneet aivan johonkin muuhun kuin yhteisesti hyväksymäämme työjärjestykseemme.

Monissa kaupungin työryhmissä, joissa on ollut mukana ylintä virkamiesjohtoa sekä luottamushenkilöitä, ollaan oltu liikuttavan yksimielisiä siitä, että virkamiehet eivät tee poliittisia päätöksiä. Vastaavasti ollaan oltu sitä mieltä, että luottamushenkilöt eivät sotkeudu ns. operatiiviseen toimintaan. Itse asiassa tätä rajanvetoa ovat korostaneet nimenomaan virkamiehet.
Vanhassa Salossa hallitus – ei kaupunginjohtaja – päätti siitä, ketkä edustavat kaupunkia kussakin tapahtumassa. Luin aamun paikallislehdestä, että hallituksen keskustalainen varapuheenjohtaja on ainoa poliitikko, joka virkamiesten kanssa tapaa Raaseporin edustajia perjantaina.
Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun jostakin delegaatiosta jätetään pois valtuuston puheenjohtaja, luottamushenkilöiden ykkönen. Kohtuullinen vaatimus on, että kaupunginhallitus ottaa tässä asiassa taas ohjat käsiinsä.
___________________
P.S. Kun halutaan, että kaikkien poliittisten ryhmien tavoite kaupunginhallituksessa olisi yhteinen etu, on kysyttävä kenen edusta silloin olisi kysymys

Uutiset Salo.fi

Tietoa koronavirustilanteesta

Lue lisää »

Salon kaupungin toimenpiteet valtioneuvoston uusien koronasuositusten johdosta

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Sanna Marin korosti satakuntalaisille puoluekokousedustajille ohjelmatyötä, luottamusta ja työelämän laatukysymyksiä

Satakunnan sosialidemokraattien puoluekokousryhmä piti lauantaiaamuna 15.8.20202 Vanhankylän työväentalolla viimeisen ryhmäkokouksensa ennen viikon...

Lue lisää »

THL: Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Varmistettuja tautitapauksia on todettu...

Lue lisää »