web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

090817 Puolueiden aivot

Puolueiden aivot

Erkki Tuomiojan mielestä SDP:n kriisianalyysissä on brezneviläisyyttä; “vedetään verhot eteen ja luullaan että juna liikkuu”. Helsingin Sanomien sunnuntaisivuilla oli (16.8.) juttu eri puolueiden linjanvetäjistä yllä olevalla otsikolla. Toimittaja, joka on minulle tuntematon, pysytteli itse taustalla ja antoi puolueaivojen puhua eli kirjoittaa.

Tuomioja oli sitä mieltä, että SDP:n politiikan onnistuminen mitataan sillä, miten kaikkein heikoimmassa asemassa olevien tilanne on muuttunut. Siihen, miten asia on, hän ei suoraan ottanut kantaa mutta viittasi hyvinvointivaltion murenemiseen.
Jos käytetään Tuomiojan mittatikkua, voidaan objektiivisesti - ilman itseruoskintaa - todeta, että harhaan on menty. Tuloerot ovat kasvaneet, ja syrjäytyneiden määrä on lisääntynyt. Aimo Massinen kirjoitti lauantain Turun Sanomissa, että SDP on saarrettu. Totta on, että demaritontilla on riittänyt kaiken sortin kaupustelijoita ja kuppaajia.

Kokoomus ei ole pelkästään varakkaiden ja hyvätuloisten puolue, sillä ei heitä ole yli viidesosaa suomalaisista. Kumiukoksi voi nimetä Ben Zyskowiczin. Hän sanoutui irti pidäkkeettömästä kapitalismista ja kirjoitti riipaisevasti siitä, miten on pidettävä huolta kaikkein huonoimmassa asemassa olevista. Kuitenkin hän on luotsannut oman eduskuntaryhmänsä veroalennuksiin, jotka eivät vähävaraista kosketa. Epäilin jo aimminkin, että Zysse ajaa kokoomuksen vasemmmanpuoleista hevosta ja ryhmä oikeanpuoleista. Ajaako se siis puheenjohtajansa yli?

Vihreät ovat joltain osin nykydemareita, jotka puhuttelevat naisia ja uutta tietokoneyhteiskunnan työväestöä. Olemalla vihreä voi rehvastella sillä, että ei ole patamusta porvari eikä omia aivojaan käyttämätön punainen vasemmistolainen. Osmo Soininvaara ilmaisi oman ideologiansa kertomalla kuuluvansa porvarilliseen vasemmistoon. Hän väitti, että ei harrasta haikurunoja, mutta kyllä tuo hänen poliittinen asemointinsa oli sellaista verbaaliakrobatiaa, että haiku jäi kakkoseksi.

Kepun Kari Hokkanen linjasi omaa ulkopolitiikkansa kertoen olleensa Kekkosen ulkopolitiikan kannattaja, mutta ei kaikkien Kekkosen kannattajien kannattaja. Keskustan tulee Hokkasen mielestä puolustaa maakuntien Suomea. Jäiköhän sana ‘kehittyneiden’ vahingossa pois?

Toimittaja jakoi poliitikot karkeasti kahteen ryhmään: virkamiesmäiset puurtajat ja visionäärit. Kyllä heissä muutama populistikin on, eikä vain persuissa.

_____________________

P.S. Kiitos palautteesta. Se näkyy esimerkiksi värin (siis fontin värin) vaihtumisena

Uutiset Salo.fi

Tietoa koronavirustilanteesta

Lue lisää »

Salon kaupungin toimenpiteet valtioneuvoston uusien koronasuositusten johdosta

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

THL: Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Varmistettuja tautitapauksia on todettu...

Lue lisää »

Kansanedustaja arvostelee VM:n esitystä: ”Tuntuu kohtuuttomalta, että juuri kaikkein heikoimmassa asemassa olevien auttamisesta halutaan leikata”

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on huolissaan valtiovarainministeriön budjettiesityksessä väläytetystä 127 miljoonan euron leikkauksesta...

Lue lisää »