web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

090803 Kotimaan matkailu avartaa

Kotimaan matkailu avartaa.

Heinäkuussa törmäsin valtiovarainministerin kotikaupungissa Pöljän kouluun. Lauantaina (1.8.) luin Kotkassa Kymen Sanomia, jossa ruodittiin hallituksen ensi vuoden budjettiehdotusta. Lehti oli sitä mieltä, että Kotkan-Haminan seutua on kohdeltu kaltoin, kun VM on varaamassa rahaa ainoastaan Koskenkylän ja Kotkan välisen pätkän (70 km) rakentamiseen moottoritieksi mutta jättää julmasti pois rahat Haminan ohitustieltä. Samassa jutussa puolustusministeri – Kotkan poikii siivillä tai ilman – Jyri Häkämies lupasi hoitaa jatkoväännössä rahat myös Haminan hankkeelle. Täältä katsottuna Kotka ja Hamina eivät ole aivan kuin vanha Halikko ja Salo mutta eivät paljon muutakaan.

Mitä tästä nyt pitäisi ajatella? Kun Sauli Niinistö oli valtiovarainministerinä, hän painotti julkisuudessa aina sitä, että hän ei ole siltarumpupoliitikko. Niinistö ei toisin sanoen koskaan mitenkään halunnut asettaa Saloa ympäristöineen erikoisasemaan, vaikka se oli hänen kotiseutuaan. Näemmekö nyt tuon politiikan seuraukset? Presidentiksi pyrkiminen oli hänelle siis tärkeämpää kuin Salon seudun asiat. Missä Salon seudulla on Niinistön "monumentti"? Asioita on aina priorisoitava, sanoo kokoomus! Niinpä, sanon minä.

Maan hallituksessa Vehviläinen hoitaa Itä-Suomen tiestön, Pekkarinen Keski-Suomen tiet sillat ja tierummut ja Häkämies Kymenlaakson infran. Oikeutettu kysymys kuuluu, kuka nykyisistä ministereistä hoitaa Salolle ohitustien? Sitä eivät nimittäin tee sen enempää Salkkarin toimitusjohtaja kuin Nuorkauppakamarikaan. Onko niin, että Niinistön harjoittama linja koetaan Helsingissä edelleen Salon linjaksi? Sitä ei ole saanut muuksi muutettua Niinistön puoluetoveri Varsinais-Suomen liiton Juha Savokaan, vaikka hänellä on ollut apunaan liittohallituksen puheenjohtajana melkoinen lypsäjä-lobbari Ilkka Kanerva. Mutta Niinistö ja Kanervahan ovatkin olleet kuin kissa ja koira. Harmin paikka! Ihan oikeesti!
_________________________

P.S. Kysytään, kuka on Suomen sosiaaliministeri. Liisa Hyssäläkö? Ei suinkaan, vaan lehtitietojen mukaan Jyrki Katainen, joka vie Liedon Lissua kuin litranmittaa.

Uutiset Salo.fi

Tietoa koronavirustilanteesta

Lue lisää »

Salon kaupungin toimenpiteet valtioneuvoston uusien koronasuositusten johdosta

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Sanna Marin korosti satakuntalaisille puoluekokousedustajille ohjelmatyötä, luottamusta ja työelämän laatukysymyksiä

Satakunnan sosialidemokraattien puoluekokousryhmä piti lauantaiaamuna 15.8.20202 Vanhankylän työväentalolla viimeisen ryhmäkokouksensa ennen viikon...

Lue lisää »

THL: Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Varmistettuja tautitapauksia on todettu...

Lue lisää »