web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

090607 Arkista komiikkaa

Arkista komiikkaa

Hullu seisoi mielisairaalan katolla ja uhkasi hypätä sieltä alas. Asiantunteva ylilääkäri maanitteli potilasta tulemaan alas tikkaita pitkin –  onnistumatta. Paikalle sattui vääpelin johtama sotilasosasto. Aliupseerimies ymmärsi oitis tilanteen ja otti tilanteen haltuunsa. Hän laittoi molemmat kätensä talon seinää vasten ja alkoi työntää. Hullu kurkki katolta vääpelin touhua ja kysyi:
”Mitä sinä oikein teet?” Tämä vastasi komentoäänellään:”Minä kaadan tämän talon, jos et tule alas!” Alta aikayksikön hullu kipitti tikkaita pitkin alas. Ylilääkäri kysyi eräältä sotamieheltä:”Mitä vääpeli olisi tehnyt, jos potilas ei olisi tullut alas?” Lakoninen vastaus kuului:”Se olisi kaatanut talon. On se niin hullu.” Yllä oleva on muistinvarainen lainaus Veijo Meren Manillaköydestä.

Kun kävin lukiota, Veijo Meri ja Jaroslav Hašek olivat ehdottomia kirjailijasuosikkejani. Meren romaaneissa tavalliset ihmiset toimivat näennäisen järkevästi mutta ajautuivat kuitenkin järjenvastaisuuden syövereihin. Hašekin sotamies Svejk puolestaan ensin puhui tahtomattaan itsensä vaikeuksiin ja sitten taas jaaritteli itsensä niistä ulos.

Lehtiä lukiessa törmää usein juttuihin, jotka eivät ole yhtä nasevia eivätkä yhtä hyvin rakennettuja kuin Meren ja Hašekin absurdit tilanteet, mutta ne tuovat silti hymyn huuleen. Alla muutama poiminta.

Koska en ole koiraihminen, minusta on outoa, että eläin nostetaan tasavertaiseksi perheenjäseneksi. Hesarissa oli kuukausi sitten ilmoitus perheenlisäyksestä:”Saimme laumaamme uuden jäsenen. Kirppu syntyi 28.2 ja sai 25.4. nimen Nemo Valtteri.” Alla olivat sitten äidin ja isän nimet sekä hauvasisko Nounou.

Ari Vatanen (kok) lausui viikolla kuolemattoman viisautensa siitä, miten ilmaston lämpeneminen ei johdu ihmisten vaan auringon tekosista. Tätä taustaa vasten hänen vaalimainoksensa muuttuu naurettavaksi. Siinä on nimittäin teksti:”Yhtään ei haittaa, jos (mepin) sanomisissa on järkeä. Ari tunnetaan itsenäisistä ajatuksistaan.”
Tähän sopii vielä lisätä soinilainen letkautus:"Pöntinen on (kokoomuslainen) porvari, mutta ovatko kaikki porvarit pöntisiä?"

Juankoskelainen runoilija totesi laulussaan, että elämä on kuolemista. Se on siis arkinen asia, josta kuitenkin aina rakennetaan elämää suurempaa. Hesarin artikkelin mukaan Terhokodin ylilääkäri on julkaissut hoitotahtonsa kirjassa Kuoleman kaari. Hänellä on pitkä toivelista elämänsä loppusuoralle. Ylilääkäri haluaa päästä silittämään moottoripyöräänsä ja tulla kutsutuksi omalla etunimellään. Lisäksi Karhu-olut kuuluu ehdottomasti saunanjälkeiseen elämään ja kaljan hän haluaa poistaa elimistöstään seisaaltaan. Vielä yksi toive hänellä on välttyä kuuntelemasta kaupallisia radiokanavia.
____________________
P.S. Hautausmaat ovat täynnä korvaamattomia ihmisiä.

Uutiset Salo.fi

Tietoa koronavirustilanteesta

Lue lisää »

Salon kaupungin toimenpiteet valtioneuvoston uusien koronasuositusten johdosta

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Sanna Marin korosti satakuntalaisille puoluekokousedustajille ohjelmatyötä, luottamusta ja työelämän laatukysymyksiä

Satakunnan sosialidemokraattien puoluekokousryhmä piti lauantaiaamuna 15.8.20202 Vanhankylän työväentalolla viimeisen ryhmäkokouksensa ennen viikon...

Lue lisää »

THL: Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Varmistettuja tautitapauksia on todettu...

Lue lisää »