web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

090426 Nettiketti

Nettiketti

Sauli Niinistön ulostulot nykyään eivät ole enää presidenttipeliä vaan oireita jostakin sellaisesta, jota en uskalla tähän kirjoittaa joutumatta leivättömän pöydän ääreen. Olen joka tapauksessa hänen kanssaan täysin eri sieltä siitä, että seuraavien eduskuntavaalien jälkeen kaikki kolme suurinta puoluetta olisivat maan hallituksessa. Hallitsevat puolueet tarvitsevat opposition. Kaikkien puolueiden hallitus tulee kyseeseen vain kriisin – ei taloudellisen taantuman - aikana. Kuntatasollahan ei edes teoriassa voida ottaa käyttöön parlamentarismia, mikä on täysin ymmärrettävää joskin valitettavaa.

Viime viikolla keskustan Pekkarinen teki irtioton. Se oli tervetullut siksi, että Kataisen oli pakko paljastaa se oikea karva, jonka näkemistä olen väsymiseen asti odottanut. Nyt Katainen joutui sanomaan, että kokoomus ei halua laman maksajiksi niitä, joilta olisi potentiaalisesti eniten otettavaa. Pekkarisen puhe tosin oli pelkkää retoriikkaa, sillä hänhän on itse ollut - ja on tämänkin jälkeen – kokoomuksen veropolitiikan takuumies. Ei ollut Mauri viitsinyt kertoa ajatuksistaan edes puoluetoverilleen, pääministeri Vanhaselle. Onkohan maan hallituksella niin kova sisäinen kuri, että toisen irtioton jälkeen Pekkariselle sanottaisiin:”Mauri on tehnyt tehtävänsä. Mauri saa mennä.”


Verotuksesta vielä sen verran, että valtionverotuksessa on jäljellä enää neljä tasoa. Huomattavaa on myös se, että veroprosentti on sama kaikille, joiden vuosiansiot ovat 35.000 ja 62.000 euron välillä. Mikäli keskusta ja kokoomus istuvat pitkään hallituksessa, Suomessa siirrytään tasaveroon. Niinistön kuningasajatushan on se, että tasa-arvo tarkoittaa samaa veroprosenttia kaikille. Kaikki ovat silloin ikään kuin samalla viivalla!
__________________________________
P.S. Juttuni alussa harrastin itsesensuuria, mikä näyttää olevan vierasta parille tietämälleni sivunpitäjille. Karniston Saija ja Anita Sjöholm-Nikkanen ovat omilla sivuillaan maininneet tehneensä saman havainnon. Kirjoittavat eivät tiedosta sitä, että blogi netissä on juridisesti samassa asemassa kuin kirjoitus lehdessä. Kunnianloukkaus ja herjaus netissä ovat siis lain mukaan rikoksia!   

Uutiset Salo.fi

Tietoa koronavirustilanteesta

Lue lisää »

Salon kaupungin toimenpiteet valtioneuvoston uusien koronasuositusten johdosta

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

THL: Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Varmistettuja tautitapauksia on todettu...

Lue lisää »

Kansanedustaja arvostelee VM:n esitystä: ”Tuntuu kohtuuttomalta, että juuri kaikkein heikoimmassa asemassa olevien auttamisesta halutaan leikata”

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on huolissaan valtiovarainministeriön budjettiesityksessä väläytetystä 127 miljoonan euron leikkauksesta...

Lue lisää »