web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

090423 Häpeämätön iltalypsy

Häpeämätön iltalypsy

Paikallista lehteä ja varsinkin sen tekstariosastoa silmäillessä törmää usein valituksiin siitä, miten vanhan Salon ulkopuolisissa osissa asiat aiemmin olivat niin paljon paremmin kuin 1.1.2009 jälkeen. Tuon väitteen hyväksyminen tai kumoaminen vaatisi sellaisia tietoja, joita minulla ei ole. Asiaan tullaan varmaan saamaan selvitystä jollakin aikavälillä.

Salon kaupunginvaltuusto on yksimielisesti vaatinut selvitystä siitä, mistä peruskuntien kassojen 11,7 miljoonan alijäämä johtui. Valtuusto saanee samalla selvityksen myös siitä, mihin vanhat peruskunnat ovat käyttäneet vuoden 2008 aikana ottamansa lisälainat. Velkaa ottaneet kunnat lisäsivät uudelle Salolle langennutta lainataakkaa tuntuvasti. Salo ja Perniö vähensivät velkaansa, Pertteli ja Särkisalo eivät lisänneet lainamääräänsä. Kuusi muuta kuntaa lisäsi vuodessa (1.1.2008-31.12.2008) velkaansa 50 % - 1650 %.

Prosentuaalisesti vähiten mutta rahallisesti eniten lainaansa lisäsi Halikko, sillä sen velkamäärä oli vuoden 2008 alussa n. 10 miljoonaa, mutta vuoden lopussa n. 15 miljoonaa. Hyviksi ”lypsijöiksi” osoittautuivat myös loput viisi kuntaa. Niiden kunnanjohtajat tulevat vielä kiikkustuoleissaankin kertomaan tarinoita siitä, mitä kaikkea saatiin kalkkiviivoilla ennen Saloon liittymistä.

Oma lukunsa –  jos ei rahallisesti niin periaatteellisesti – on Suomusjärven kivikausikeskus. Valmistelutoimikunta ei hyväksynyt hanketta vaan tyrmäsi sen äänestyspäätöksellä. Siitä huolimatta kunta, ja nimenomaan valmistelutoimikunnassa asiaa esitelleet Suomusjärven kunnanjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja veivät päätöntä hanketta eteenpäin.

Suomusjärven kunnanhallitus valtuutti kunnanjohtajan ja kunnansihteerin allekirjoittamaan - käytännössä uuden Salon lukuun –  vähintäään 15 vuotta kestävän vuokrasopimuksen, jota ei voi irtisanoa ilman vastapuolen suostumusta. Nyt paikallinen lehti uutisoi, että Salolle lankeaisi vain (!) viiden vuoden "kakku", eli 5 x n. 50. 000. euroa. Salo sai siis maksettavakseen 50.000 vuodessa hankkeesta, johon se ei halunnut osallistua. Ilman poliittisia intohimoja uskallan väittää, että Suomusjärven kunta kusetti Salon veronmaksajia. Tässä tilanteessa syyllisiä kaipaisi jo Tuntemattoman Hietanenkin.
____________________________

P.S. Olin eilen aluesairaalan johtokunnan ensimmäisessä kokouksessa. Asialista oli lyhyt kuin 110 vuotiaan muisti. Sen perusteella pelkään, että kyseisen elimen merkitys on kuin hyttysen jätös Itämeressä. Toivon vilpittömästi olevani väärässä.

Uutiset Salo.fi

Tietoa koronavirustilanteesta

Lue lisää »

Salon kaupungin toimenpiteet valtioneuvoston uusien koronasuositusten johdosta

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

THL: Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Varmistettuja tautitapauksia on todettu...

Lue lisää »

Kansanedustaja arvostelee VM:n esitystä: ”Tuntuu kohtuuttomalta, että juuri kaikkein heikoimmassa asemassa olevien auttamisesta halutaan leikata”

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on huolissaan valtiovarainministeriön budjettiesityksessä väläytetystä 127 miljoonan euron leikkauksesta...

Lue lisää »