web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

090305 Pumaka ja praktika

Salon valtuusto aloitti tänään strategiaseminaariensa sarjan. Nyt aluksi pidetään kahden päivän sessio, ja sitten jatketaan puolen päivän mittaisilla tilaisuuksilla. Lähtökohtaisesti on hyvä, että valtuusto kokoustensa ulkopuolella istuu alas miettimään, missä ollaan ja minne halutaan mennä.

Olen koulutukseni ja nykyisten työtehtävienikin vuoksi lähellä luennoitsijaa. Siksi olen varmasti kriittinen luentojen kuuntelija, joka kiinnittää huomiota puhujan esiintymisen lisäksi hänen asiantuntemukseensa, uskottavuuteensa sekä esityksensä selkeyteen. Siksi haluan todeta, että tämän päivän alustajat hoitivat asiansa vähintään hyvin.

Toinen asia on kokonaan sitten se, onko perusteltua istuttaa yli sataa ihmistä usean työpäivän verran strategian parissa. Homma voikin kääntyä tragediaksi, mikä tapahtuu sanaa lausuttaessa helposti, koska sanan alussa on suomen kielestä poiketen kolme konsonanttia.

En ole yksin, kun olen sitä mieltä, että kuntalaista kiinnostaa enemmän se arkipäivän todellisuus, jota valtuusto päätöksillään ohjaa kuin paperilta maistuva tragedia – korjaan strategia. Eräs valtuutettu oli jopa sitä mieltä, että sana strategia on puhtaasti miehinen, mutta sitä ajatuksenjuoksua en kyennyt seuraamaan.

Stalin sanoi aikoinaan rauhanneuvotteluissa Suomen kanssa, että pumaka on pumaka, mutta praktika on praktika. Tällä hän ymmärtääkseni tarkoitti sitä, että sopimukset saavat väistyä käytännön niin vaatiessa. En ole käynyt lähelläkään Stalinia enkä edes stalinistia, mutta minusta oleellisempaa on se, mitä tehdään kuin se, mitä oli ajateltu tehtävän.

Huomiselta seminaaripäivältä odotan sitä, että valtuutetut saavat ajantasaisen tiedon Salon taloudellisesta tilanteesta. Olin varmaan ”neitimäinen”, kun otin itseeni siitä, että valtuutettuna sain lukea tämän päivän SSS:sta Salon kaupungin talousarvion olevan 6-7 miljoonaa euroa miinuksella.

Tiedottamiseen liittyen olen sitä mieltä, että talousjohtajan olisi tullut viime valtuustolle kertoa, että Salon negatiiviseen kassatilanteeseen omalta osaltaan vaikuttivat ongelmat laskutuksessa. Minulle ainakin tieto siitä, että kaupunki ei ollut saanut lainkaan toimintatuloja tuli median edustajalta.

Mitähän talousjohtaja tykkäisi siitä, että usuttaisin valtuustoryhmämme jäsenet soittamaan, tekstaamaan ja meilaamaan viikoittain kysymyksiä hänelle kaupungin taloudesta. Luulen, että hänellä jo nyt on kokemusta ahkerista soittajista.
_______________________________
P.S. Alikersantti Lehto alias Åke Lindman siirtyi ajasta ikuisuuteen. Hänen elämäntyötään kunnioittaen esitän kysymyksen: Nimeä Edwin Laineen ohjaamasta Tuntemattomasta sotilaasta vähintään kaksi näyttelijää, jotka vielä ovat elossa. Nopein oikein vastannut saa palkinnon.

Uutiset Salo.fi

Tietoa koronavirustilanteesta

Lue lisää »

Salon kaupungin toimenpiteet valtioneuvoston uusien koronasuositusten johdosta

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Sanna Marin korosti satakuntalaisille puoluekokousedustajille ohjelmatyötä, luottamusta ja työelämän laatukysymyksiä

Satakunnan sosialidemokraattien puoluekokousryhmä piti lauantaiaamuna 15.8.20202 Vanhankylän työväentalolla viimeisen ryhmäkokouksensa ennen viikon...

Lue lisää »

THL: Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Varmistettuja tautitapauksia on todettu...

Lue lisää »