web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

090303 Varo, suunnistajia!

Eilinen kaupunginhallitus jätti voimaan opetuslautakunnan päätöksen varhaiskasvatuksen aluevastaavista eikä käyttänyt otto-oikeuttaan sosiaali- ja terveyslautakunnan päätökseen tilojen vuokraamisesta psykologeille ja kuraattoreille. Hyvä näin!

Hallitus ei kuitenkaan ole vieläkään vahvistanut entisten muutosjohtajien toimenkuvia. Tämän päättämättömyyden syyt eivät ole tiedossani, ja myönnän tehtävän vaikeuden. Ei  esimerkiksi vanhojen kunnantalojen käytön kartoittaminen tai kivikylän markkinointi kuulosta kovin houkuttelevalta päätehtävältä entisen kyläpäällikön korvissa.

On kuitenkin pakko todeta, että ”kultaisen kädenpuristuksen” antaminen peruskuntien entisille johtajille olisi väärä liike. Kuinkahan monta sataa kaupungin työntekijää sellaisen päätöksen jälkeen vaatisi itselleen tasa-arvoisen kohtelun nimissä täyttä aikaistettua eläkettä, eikä syyttä.

Kaupunginhallituksen jäsenet ovat saaneet silmilleen monta sangollista sitä itseään sen jälkeen, kun he olivat päättäneet  esimiestason palkankorotuksista. Nyt olemme  taloudellisesti vaikeiden aikojen edessä ja silti täytyisi toteuttaa valtakunnallisesti sovittujen korotusten lisäksi ainakin palkkojen harmonisointi sekä liitoksen kautta monelle viranhaltijalle aiheutunut lisävastuun korvaaminen. On epäkiitollista olla hallituksen jäsen, sillä nyt on ratkaistava palapeli, jonka osina ovat vähenevät pelimerkit, työntekijöiden aiheelliset/aiheettomat vaatimukset sekä erilaiset poliittiset paineet.

On vain toivottava, että salolaisten päättäjien joukossa ei ole sellaista tyyppiä, josta kaverini kertoi tikkaremmissä. Kyse oli poikkeuksellisen yksisilmäisestä ja  –oikoisesta kuntapäättäjästä; ystäväni vertasi häntä suunnistajaan, joka toteaa, että mikäli kartta ja maasto eivät vastaa toisiaan, maastoa on muutettava.
________________________________
P.S. Jos joku epäilee puheita yhtiöiden vaikeuksista, lukekoon lisää otsikon aiheesta esimerkiksi Iltalehdestä:"Rajusti tappiollinen metsäyhtiö M-real antoi
toimitusjohtajalleen viime vuonna yli 22 prosentin palkankorotuksen."

Uutiset Salo.fi

Tietoa koronavirustilanteesta

Lue lisää »

Salon kaupungin toimenpiteet valtioneuvoston uusien koronasuositusten johdosta

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Sanna Marin korosti satakuntalaisille puoluekokousedustajille ohjelmatyötä, luottamusta ja työelämän laatukysymyksiä

Satakunnan sosialidemokraattien puoluekokousryhmä piti lauantaiaamuna 15.8.20202 Vanhankylän työväentalolla viimeisen ryhmäkokouksensa ennen viikon...

Lue lisää »

THL: Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Varmistettuja tautitapauksia on todettu...

Lue lisää »