web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

090206 Politiikkaa kaukalossa

Eilen olin Salon jäähallissa, jossa pelattiin alle 20-vuotiaiden turnausottelu Suomi-Tsekki. Hyvää illan happeningissa oli se, että halli oli käytännöllisesti katsoen täynnä; lisäksi tuomari oli tuttu ja peli vauhdikas. Aina eivät kuitenkaan suomalaisetkaan voi olla parhaita, ja niinpä eilen voitto karkasikin Vltavan rannoille.
Kaikissa jääkiekkopeleissä jokainen katsoja saa suulaan naapurin joko vierelleen tai sitten alemmalle/ylemmälle riville. Muistan, että opiskeluaikoina Hakametsän hallissa Mansessa käydessä kaukalon kulmissa seisomapaikoilla oli tukalaa, kun ylempänä seisoskelevat tuppasivat - tahtomattaan - tulemaan niskaan, vaikka olutmyyntiä ei vielä silloin sallittukaan.

Eilisessä pelissä minulla oli satumainen onni, sillä vieressäni istuneen rouvan runsaat kommentit olivat asiallisia, eikä minun tarvinnut niitä hävetä ja/tai vaihtaa paikkaa.  Alkuseremoniasta hän oli erittäin närkästynyt lähinnä kahdesta syystä:
Ensinnäkin siksi, että nuorten pelaajien odotellessa innoissaan ja kärsimättöminä kansallislauluja ja itse peliä Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja piti viisi minuuttia kestäneen puheenvuoron Salon kuntauudistuksesta. Toiseksi siksi, että tervehdyspuheenvuoron käyttäjä ei suomen kielen lisäksi käyttänyt lainkaan toista kotimaista.

Vierustoverini (joka ei ollut toveri) ei tarkoittanut toisella kotimaisella ruotsia vaan englantia. Kaupungin edustaja ei todellakaan toivottanut vierailevaa joukkuetta tervetulleeksi kielellä, jota näillä olisi ollut mahdollisuus ymmärtää. Ainakin kuuluttaja oletti tsekkien ymmärtävän englantia.
Avaajan moka yllätti, sillä kokemuksesta tiedän, että hallituksen puheenjohtaja yleensä aina pitää tiukasti kiinni etiketistä, eikä ilmausta nyt pidä ymmärtää kaksimielisesti tai konkreettisesti. Kuten jo totesin en lähtenyt keskusteluun vierustoverini kanssa vaan kätkin hänen sanansa sydämeeni ja muistelin porvarillista sanontaa, jonka mukaan politiikkaa ei tule sotkea urheiluun.

Uutiset Salo.fi

Tietoa koronavirustilanteesta

Lue lisää »

Salon kaupungin toimenpiteet valtioneuvoston uusien koronasuositusten johdosta

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Sanna Marin korosti satakuntalaisille puoluekokousedustajille ohjelmatyötä, luottamusta ja työelämän laatukysymyksiä

Satakunnan sosialidemokraattien puoluekokousryhmä piti lauantaiaamuna 15.8.20202 Vanhankylän työväentalolla viimeisen ryhmäkokouksensa ennen viikon...

Lue lisää »

THL: Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Varmistettuja tautitapauksia on todettu...

Lue lisää »