web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

090128 Mertanosta Rantakokkoon

Vanhalla Salolla ehti 48 vuoden kaupunkivuoden aikana olla neljä kaupunginjohtajaa. Ensiksi oli kolme sosialidemokraattia:  Viljo Mertano, Veikko Santero ja Reijo Lindqvist, ja sitten vuonna 1999 virkaan tuli porvari Matti Rasila. On annettu ymmärtää, että Rasila valittiin sitoutumattomana porvarina, mutta kyllä minä hänet kokoomuslaiseksi luokittelen. Keskusta saattaa olla eri mieltä tai sitten ei. Nyt sitten keskusta sai johtajan omista joukoistaan.

Mertanosta minulla ei ole mitään muistikuvia, mutta olen lukenut, että hänen johdollaan Salosta tuli kaupunki vuonna 1960. Veikko Santerosta taas on jo henkilökohtaistakin kokemusta aina vuodesta 1982. Esimerkiksi se, kun olin – huonolla menestyksellä  –  tulkkina  Salossa järjestetyssä pohjoismaisessa tapaamisessa 1983. Jälkeenpäin olen ymmärtänyt, että se puhumaton paikallinen kokoomuspoliitikko oli tämän päivän kaunoluistelija Sauli Niinistö.

Reijo Lindqvist oli ja on vahva sosialidemokraattinen vaikuttaja. Siksi hän joutui kaupunginhallituksen esittelijänä vahvistuvan kokoomuksen hampaisiin.  On kuitenkin muistettava, että juuri hänen kaudellaan Salon kaupunki sai kosolti valtakunnallisia kunniamainintoja ja tuolloin luotiin kaupungin nykyinen imago. Matti Rasila pääsi Reijo Lindqvistin upeaksi kattamaan pöytään;  Salon saamat yhteisöverot olivat korkeimmillaan tämän vuosituhannen alkaessa. Rasilan vahvuus oli ilman muuta hänen sosiaalisuutensa.

Kun Antti Rantakokko aloittaa 1.2.2009  – laskutavasta riippuen – Salon kaupungin ensimmäisenä tai viidentenä kaupunginjohtajana,  haluan uskoa hänen olevan tietoinen edeltäjiensä vahvuuksista eli siitä, minkälaisiin saappaisiin hän astuu. Sosialidemokraatit toivovat, että odotettavissa ei ole mitään pohjalaista uhoa.  Itse odotan uuden kaupunginjohtajan  ensin aivan rauhassa paneutuvan asioihin ja vasta sitten ryhtyvän kertomaan, mitä meidän rauhaamme kuuluu tai pitäisi kuulua.
Rantakokko joutuu hyppäämään liikkuvaan junaan, mikä ei kaikilta onnistu. Sosialidemokraatit ovat tässä tilanteessa kuin Pendolinon konduktööri, jolle riittää että junaan tulevalla on voimassa oleva lippu ja että hän käyttäytyy asiallisesti.

P.S. Alkuperäistä tekstiä luistelijan osalta olen muuttanut erään arvostamani lukijan palautteen vuoksi.

Uutiset Salo.fi

Tietoa koronavirustilanteesta

Lue lisää »

Salon kaupungin toimenpiteet valtioneuvoston uusien koronasuositusten johdosta

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Sanna Marin korosti satakuntalaisille puoluekokousedustajille ohjelmatyötä, luottamusta ja työelämän laatukysymyksiä

Satakunnan sosialidemokraattien puoluekokousryhmä piti lauantaiaamuna 15.8.20202 Vanhankylän työväentalolla viimeisen ryhmäkokouksensa ennen viikon...

Lue lisää »

THL: Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Varmistettuja tautitapauksia on todettu...

Lue lisää »