web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

111112 Spektaakkeli lähestyy- oletko valmis?

Aivan aluksi haluan kiittää saamastani positiivisesta palautteesta; niin tekstareista kuin myös meileistä ja suusta korvaan tulleista viesteistä.
Kaikkein mielenkiintoisin palaute oli se, kun eräs terveydenhoitoalan ammattilainen kertoi minulle, että heillä on tämän vuoden heinäkuussa julkaisemaani blogikirjoitusta ryhdytty käyttämään opetusmateriaalina. Olin jo aiemmin kuullut asiasta, mutta pidin sitä huulena. Nyt uskon, että juttu on tosi.
Eilen hain arkistosta esiin kirjoitukseni, ja sen herättämät muistot naurattivat. Juttukin oli hauska, mutta enemmän sisäistä hykerrystä aiheutti se, kun mieleeni tuli useasti siteeraamani Groucho Marx: ”Jos olette kuulleet juttuni aikaisemmin, älkää keskeyttäkö minua, sillä haluan itse kuulla sen uudelleen”. Tuo Groucho taitaa muuten olla ainoa Marx, jonka lausumia olen lainannut, sitä paitsi Marxin Kalle ei ollut lainkaan huumorimiehiä. Jos haluat tietää, mistä on kyse, juttu löytyy heinäkuulta (10.7.). Tässä linkki:http://www.anteroleppanen.fi/heinakuu+2011/

Eilistä kirjoitustani valtuuston tulevasta kokouksesta Jarmo Heimo kritisoi naamakirjassa. Hänen mielestään ”pelailu sääntökikoilla ei varmaan olisi omiaan lisäämään äänestäjien kunnioitusta kaupunkia kohtaan...”.
En voi hyväksyä Jarmon kritiikkiä, sillä hallintosääntö ei ole mikään kikkailijoiden opaskirja. Minulle pääluottamusmiehenä se on päivittäinen työväline siinä missä virkaehtosopimuskin, joka on arkipäivän raamattuni.
Yritin siksi – ilmeisen kömpelösti – tuoda rivien välissä esiin sen, että palveluverkkosuunnitelman hallinnollinen käsittely on muodostunut ongelmalliseksi, koska se sisältää ainakin yhden aluepoliittisesti kuuman perunan.

Valtuusto on siunannut hallintosäännön, jossa todetaan, että lautakunta päättää vastuualueen jakamisesta yksiköihin. Valtuusto on silloin itse linjannut niin, että se ”vain” antaa jokaiselle lautakunnalle rahat palveluiden järjestämiseksi. Hallintosäännön siunatessaan valtuusto luotti siihen, että ns. asiantuntijalautakunta osaa päättää saamansa könttäsumman kohdentamisesta. Siis myös siitä, kuinka monessa koulussa opetusta annetaan ja kuinka monessa - omassa ja vieraassa - laitoksessa vanhuksia hoidetaan.

Kun palveluverkkosuunnitelma valmistui, keskustalle - ja sen eri puolueista kotoisin oleville perässähiihtäjille - tuli nielemisvaikeuksia. Valtuusto onkin nyt kaapannut lautakunnalle kuuluvan päätäntävallan itselleen. Keskustan ryhmäpuheenjohtaja on jyrissyt kaikissa käänteissä, miten yhtään laituriakaan ei pureta haja-asutusalueilla ilman valtuuston signeerausta. Hyvä että jokin kiinteistö sentään on saatu myytyä.
Tosiasia on, että valitettavan moni valtuutettu ei vieläkään usko tai halua uskoa, että laitosten lakkauttaminen ei kuulu sen toimivaltaan, vaikka se itse on näin säätänyt.

Kun eilen harjoitin hallinnollis-juridista pohdiskelua, halusin alleviivata sitä, että aiheettomat oikaisuvaatimukset ja valitukset eivät palvele demokratiaa vaan ovat minusta mautonta politiikkaa. Sen sijaan vallankaappausta ei huomata tai siitä ei tässä kohtaa välitetä.
Tarkoitus pyhittää keinot, sanoivat aikoinaan jesuiitat. Koska olen pyrkinyt välttämään jesuiittamoraalia, olen kirjoittanut, että jotkut toimivat kuin entinen suunnistaja. Kun maasto ja kartta eivät vastanneet toisiaan, suunnistaja alkoi muuttaa maastoa.
____________________________
P.S. Leipäkauppias kysyy asiakkaalta:
      - Tummaa vai vaaleaa leipää?
      - Ei mitään väliä. Se tulee sokealle.

Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Samsungilla meni lujaa toimitusketjun ongelmista huolimatta

Teknologiajätti Samsung Electronicsin tulos kasvoi heinä-syyskuussa 28 prosentilla koronapandemian aiheuttamista maailmanlaajuisista toimitusongelmista...

Lue lisää »

Facebook harkitsee nimenmuutosta – Zuckerberg hehkuttaa metaversumia

Sosiaalisen median yhtiö Facebook saattaa olla vaihtamassa nimeään. Yhtiö pitää illalla kello 20 Suomen aikaa alkavan vuotuisen Connect-tapahtuman, jossa...

Lue lisää »