web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

111104 Median alkusyksyn operaatio

Kesän jälkeen Helsingin Sanomat harrasti pari kuukautta sabotaasia hallitusta vastaan. Sillä oli käytössä raskas patteristonsa, joka käytti ammuksina poliittisia projektiileja. Ne oli ajateltu täsmäohjuksiksi, joiden tarkoituksena ei ollutkaan vahingoittaa koko hallitusta eikä missään nimessä pääministeriä tai hänen puoluettaan. Pääkohde oli valtiovarainministeri ja SDP:n puheenjohtaja, ja sitä kautta sosialidemokraattinen puolue.
Operaatio päättyi, kun HS:n toimituksen johto huomasi, että kohdetta ei käytössä olleella arsenaalilla saataisikaan tuhotuksi. Tehtävä muuttui mahdottomaksi, koska Jutta Urpilainen osoittautui sekä sinnikkäämmäksi että osaavammaksi kuin ennakkoluuloinen toimitus oli päässään kuvitellut. Täsmäaseet tuhosivatkin pikku hiljaa itse itsensä. Lataus hiipui pois kuin vanhasta akusta.
Ns. riippumaton media toisti pari kuukautta kuin entinen kansakoululainen uskonnon ulkoläksyään väitettä siitä, että Suomi oli vakuusvaateillaan tuhlannut mojovan osan poliittisesta pääomastaan. Teesiä perusteltiin sillä, että Suomi oli osoittautunut itsekkääksi omien etujen tavoittelijaksi, joka pyrki saamaan hyötyä muiden euromaiden kustannuksella.
Toisaalta ja jopa samaan aikaa samassa mediassa pyrittiin todistelemaan, että Suomi ei itse asiassa tule hyötymään yhtään mitään monimutkaiseksi rakennetusta vakuushimmelistä.
Naureskeltiin, että mikään muu maa ei moiseen hölmöläisille viritettyyn ansaan ole langennutkaan eikä lankea. Siksi Suomenkaan ei olisi pitänyt, media toitotti.

Logiikan peruskurssin käymätön sokea Reettakin näkee ja ymmärtää, että väitteet ovat toisensa poissulkevia. Kauimmaksi metsään menivät ne huutelijat ne, jotka väittivät, että Suomen vakuusvaatimukset olisivat olleet uhka rahaliitolle ja yhteisvaluutalle.
Mitenkähän tuo huutosakki tänään luonnehtii Kreikan toimia? Kaikkein kielteisimmät ja dramaattisimmat kielikuvat tuli nimittäin käytettyä jo syys- lokakuussa, kun Suomen hallitusta – pois lukien pääministeri ja hänen puolueensa – irvittiin. Jos joku riippumattoman median toimittaja tai kolumnisti vielä alkaa toistaa alkusyksyn fraaseja, hänet on ohjattava näkö- ja kuulotarkastuksen kautta kokonaishahmotusta parantavaan journalistien jatkokoulutukseen.
Kaikki aseiden ystävät sanovat aina veristen tragedioiden jälkeen, että ei ase syyllinen ole vaan se, joka painaa liipaisinta. Minä EU:n kannattajana sanon, että ei euro syyllinen ole vaan ne euromaat, jotka joko itse ovat rikkoneet yhdessä laadittuja sääntöjä. Tai sitten ovat lepsuina sormiensa välistä katselleet asiaan puuttumatta, kun muut ovat niitä rikkoneet.
Kyllä minua itkettävät ja naurattavat pienimmän oppositiopuolueen puheenjohtajan Kreikka-lausunnot. Joka toinen viikko Kiviniemi sanoo, että Kreikka pitäisi laittaa velkasaneeraukseen eikä sitä pidä enää tukea. Joka toinen viikko hän taas varoittelee, että Kreikkaa ei saa päästää kaatumaan. Kiviniemen kannalta katsottuna on syytä toivoa, että häneltä eivät menisi parilliset ja parittomat viikot sekaisin.
_______________________
P.S. Pidetään nyt kirkkaana mielessä, että pääministeri Kiviniemi sekä valtiovarainministeri Katainen vaalikeskusteluissa puoli vuotta sitten esittivät Kreikan kritiikitöntä tukemista.

Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Brasilian senaatin paneeli tukee kovien syytteiden nostamista presidentti Bolsonaroa vastaan – listalla muun muassa rikokset ihmisyyttä vastaan

Brasilian senaatin paneeli tukee kovien syytteiden nostamista maan presidenttiä Jair Bolsonaroa vastaan. Yksitoistahenkisen paneelin senaattoreista seitsemän...

Lue lisää »

Iran suostuu taas ydinsopimusneuvotteluihin

Iran suostuu aloittamaan uudelleen ydinsopimustaan koskevat neuvottelut marraskuussa. Asiasta ilmoitti Iranin apulaisulkoministeri keskusteltuaan asiasta EU:n...

Lue lisää »