web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

111030 Madonna pyrkii presidentiksi

Moni toimittaja on viime aikoina ollut sitä mieltä, että Paavo Väyrysestä on tullut vitsikäs. Jotkut ilkeät taas pitävät häntä itseään poliittisena vitsinä. Ottamatta suoraan kantaa edellisiin väitteisiin, myönnän että miehellä on ainakin poliittista kokemusta.

Väyrynen on suorittanut korkeimman akateemisen tutkinnon, on siis väitellyt tohtori. Kyllä hänellä onkin ollut otsaa väitellä milloin mistäkin asiasta; erityisesti sellaisista, jotka jollakin lailla ovat liipanneet hänen omaa taloudellista etuaan tai poliittista uraansa.

Puoluesihteeri Laaninen luonnehti eilen Väyrystä itsepäiseksi sitkeäksi sissiksi. Hän unohti sanoa, että Väyrynen on koleerikko, jonka itseluottamus kestää kaikki vastoinkäymiset. Itse asiassa hän on sitä mieltä, että kaikki sisäpoliittiset tapahtumat vain vahvistavat hänen mahdollisuuksiaan päästä presidentiksi. Kun hän nyt keväällä putosi eduskunnasta, se ei johtunut – Väyrysen mukaan – hänen vaan puolueen huonoudesta. Vuoden 1994 presidentinvaaleista hän on todennut, että hän olisi voittanut ne, jos olisi päässyt toiselle kierrokselle. Kaikkien politiikkaa seuraavien keskuudessa jo klassikoiksi ovat muodostuneet Paavon kuolemattomat:

”Jumala on Kekkosen välityksellä valinnut minut UKK:n seuraajaksi”, nuorehko Väyrynen parin promillen aiheuttamassa avomielisyydessään.

”Voiko vitutukseen kuolla?”, kysyi Paavo, yksi porvareiden kassakaappisopimuksen muskettisotureista psykiatrilta, kun Koivisto nimitti sateenkaarihallituksen ja teki Holkerista pääministerin vuonna 1987.

”Kerran olen ollut väärässä, mutta myöhemmin huomasin erehtyneeni”, Väyrynen sanoi asiaa häneltä kysyttäessä.

”Elämäni ainoa virhe on ollut se, että luovuin keskustan puheenjohtajuudesta vuonna 1990”, tunnusti Pohjantähtiopiston rehtori Paavo Väyrynen vielä vuonna 2010.

”Olen aina ollut nöyrä!”, kansanedustajaehdokas Väyrynen totesi käsi sydämellä keväällä 2007.

Kun Matti Vanhanen oli ilmoittanut eroavansa kesällä 2010, Väyrynen antoi julkisuuteen lausunnon, jossa hän vaati keskustan uudistumista. Väyrysen mielestä se olisi käynyt luontevimmin siten, että puolueen puheenjohtajaksi ja samalla pääministeriksi olisi valittu Paavo Väyrynen.

Väyrynen huudatti eilen itsensä keskustan presidenttiehdokkaaksi, ja suolsi puhetta, joka lehtien mukaan aiheutti monta naurunremakkaa puoluekokouksessa. Ensimmäinen joukkopyrskähdys seurasi, kun Väyrynen oli todennut, että häntä ei voi brändätä, koska hän on sellainen kuin on. Sali suorastaan räjähti, kun Väyrynen oli todennut, että me kaikki täällä uskomme, että minä voitan.
________________________
P.S. Otsikko viittaa siihen, että keskustan nuorisojärjestö vertasi eilen Väyrystä laulajatar Madonnaan: molemmat ovat nuorten mielestä aina uudistuneet.


Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Samsungilla meni lujaa toimitusketjun ongelmista huolimatta

Teknologiajätti Samsung Electronicsin tulos kasvoi heinä-syyskuussa 28 prosentilla koronapandemian aiheuttamista maailmanlaajuisista toimitusongelmista...

Lue lisää »

Facebook harkitsee nimenmuutosta – Zuckerberg hehkuttaa metaversumia

Sosiaalisen median yhtiö Facebook saattaa olla vaihtamassa nimeään. Yhtiö pitää illalla kello 20 Suomen aikaa alkavan vuotuisen Connect-tapahtuman, jossa...

Lue lisää »