web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

111015 Tikkaremmin saunailta

Tikkaremmi toimii taas sisätiloissa, ja eilisen treeni-illan jälkeisessä saunassa riitti juttuja. Ne yllättivät meikäläisen kolmesti. Ensinnäkin siksi, että kaikilla oli vankkoja mielipiteitä kunnallispolitiikasta, vaikka useimmat ovat sanoneet seuraavansa sitä vain häränsilmän kautta. Toiseksi siksi, että niin monella oli mielipiteitä paikallislehden tekstaripalstasta, vaikka kukaan ei myönnä lukevansa sitä edes parturissa. Kolmanneksi siksi, että jouduin vieläkin vastaamaan poliitikkojen tekemistä virheistä Salossa, Suomessa, Ruotsissa ja Euroopassa. Alla muutama esimerkki keskusteluista.

Remmin Tarkkakäsi on sanonut äänestävänsä kokoomusta siksi, että puolueella on kauneimmat naiskansanedustajat. Hän ei alkuunkaan ymmärtänyt, mitä ihmeellistä siinä on, että jonkun salolaisen koulujuhlan pääpuhujan sanoja ei siteerata paikallislehdessä, vaikka avaussanoista tehdään uutinen. Koska hänen kommentissaan oli sen verran monta v-pilkkua, en lähtenyt syventämään kuilua, joka jo ammotti välillämme.

Sitten seuraavaksi joku alkoi kohkata Suomusjärven Rirasta. Kerroin mielestäni jo kolmannen kerran porukalle, että kyse ei ole Salon poliitikkojen eikä edes järjestelytoimikunnan mokasta. Nimesin jälleen kerran syylliset: Suomusjärven kunnanhallitus ja sen esittelijä eli kunnanjohtaja. Kerroin kyllä senkin, että heitä ei voitu syyttää juridisin perustein, koska päätöshetkellä kunta oli lainopillisessa mielessä itsenäinen.

Kevennyksenä heitin, että itse asiassa voimme olla tyytyväisiä tappioihimme. Kunnanhallitus nimittäin edellytti, että kunnanjohtajan oli pyrittävä neuvottelemaan mahdollisimman pitkä vuokrasopimus Teboilin kanssa. Oli hyvä, että Teboil ei suostunut Suomusjärven tavoittelemaan 30 vuoden sopimukseen, koska irtisanomismahdollisuutta ole. Surullista tietenkin on, että tyhjistä seinistä maksamme vuodessa yhden muutosjohtajan palkan verran.

Vieruskaverini nauratti porukkaa muistuttamalla Someron kaupungin taloudellisesta itsenäisyydestä. Jos valtionosuudet poistettaisiin, Someron kunnallisveroprosentin pitäisi olla 42. Että se siitä isäntämäisestä henkselien paukuttelusta.
Kun keskustelu alkoi jo tyrehtyä, joku kertoi Suomessa ensi vuonna järjestettävästä Lähi-itää koskevasta konferenssista. Tämä sinisilmäinen remmiläinen oli sitä mieltä, että tapaus on loistava juttu Suomen imagon kannalta ja sulka presidentin ja ulkoministerin hattuihin. Kommentti oli aivan liikaa Tarkkakädelle. Niinpä ensin sihahti suusta perkele, sitten sihahti yhtä kiukkuisesti kiuas, joka sai viisi litraa vettä kivilleen.
Mies mesoi pesuhuoneeseen mennessään, että aina pitää jauhaa politiikkaa. Sitä paitsi Stubb olisi hoitanut tuonkin paremmin. Jep, jep.
__________________________
P.S. Politiikka on kuin ikkunan pesemistä, lika on aina toisella puolella.Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Brasilian senaatin paneeli tukee kovien syytteiden nostamista presidentti Bolsonaroa vastaan – listalla muun muassa rikokset ihmisyyttä vastaan

Brasilian senaatin paneeli tukee kovien syytteiden nostamista maan presidenttiä Jair Bolsonaroa vastaan. Yksitoistahenkisen paneelin senaattoreista seitsemän...

Lue lisää »

Iran suostuu taas ydinsopimusneuvotteluihin

Iran suostuu aloittamaan uudelleen ydinsopimustaan koskevat neuvottelut marraskuussa. Asiasta ilmoitti Iranin apulaisulkoministeri keskusteltuaan asiasta EU:n...

Lue lisää »