web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

111012 Voihan kikkara!

Enpä muista, milloin viimeksi Salo on positiivisella uutisen avulla ylittänyt valtakunnallisen uutiskynnyksen. Kyllä lähes aina on ollut kyse joko luonnon- tai markkinavoimien myllerryksestä: milloin ovat rytinällä lähteneet jäät, milloin taas Nokian toiminnot ja sitä kautta yhteisverot. Ja nyt sitten kaupunginjohtaja lähtee Vietnamiin. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että hänelle on ostettu myös paluulippu.

Toivottavasti kaupunginjohtajalle ei käy kuin aikoinaan Ahti Karjalaiselle. Tämä heräsi eräänä aamuna puoluekaverinsa kanssa hotellissa, eikä kumpikaan tiennyt, missä oltiin. Ahti poistui hetkeksi käytävään ottamaan asiasta selvää. Palattuaan Ahti ilmoitti, että ollaan Vietnamissa. Kaveri katseli ikkunasta näkyvää lumista maisemaa ja kysyi, miten Ahti tuon johtopäätöksen oli tehnyt. ”Käytävässä oli lappu, jossa luki: Hanoista ei tule vettä”, Ahti sanoi.

Huomattakoon kuitenkin, että kaupunginhallitus sentään ahkeroi. Viime maanantaina saatiin aikaan niinkin mielenkiintoinen äänestystulos kuin 1-11-1. Aukaistuna tämä tarkoittaa, että ainoastaan vihreiden Eeva Koskinen oli esittelijän eli kaupunginjohtajan kanssa samaa mieltä lietekaivorekisterin perustamista. Esittelijä piti tärkeänä, että kaupungin alueella olevat yksityiset lietekaivot tulisi kartoittaa, jotta liete saataisiin sille kuuluvaan paikkaan eikä luontoon.
Nykytilanteessa lietekaivoja jää tyhjentämättä tai niitä tyhjennetään omalle tai naapurin maalle. Hallituksen jäsenistä 11 on siis sitä mieltä, että paska kuuluu luontoon. Lain mukaan kaikki jätteet kunnan alueella ovat kunnan omaisuutta ja sitä kautta myös kunnan vastuulla. Oikeanpuoleinen ykkönen äänestystuloksessa kertoo, että hallitus oli vajaalukuinen. Kyllä tämä juttu haisee pahalle.

Eikä kaikki hallituksen moska ollut tässä. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja ei välitä lietteestä, mutta hän on saanut näppylöitä linja-autoaseman epäsiisteydestä. Hänestä tämä on niin iso juttu, että siitä piti tehdä hallituksen pöytäkirjaan oikein oma pykälänsä. Tottakai asiat täytyy priorisoida. Eiväthän räkiminen ja tumppien heitteleminen eivätkä niiden jäljet ole kaunista katseltavaa, mutta mitä hallituksen puheenjohtaja onkaan sanonut kaupungin taloudesta. Mää en muista mittää.
___________________________
P.S. Kylmä rinki ahterini ympärillä kertoo siitä, että odotan kauhun sekaisin tuntein, mitä kaikkea vielä ehtii tapahtua, ennen kuin hallitus on käsitellyt ensi vuoden talousarvion.
 

Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Brasilian senaatin paneeli tukee kovien syytteiden nostamista presidentti Bolsonaroa vastaan – listalla muun muassa rikokset ihmisyyttä vastaan

Brasilian senaatin paneeli tukee kovien syytteiden nostamista maan presidenttiä Jair Bolsonaroa vastaan. Yksitoistahenkisen paneelin senaattoreista seitsemän...

Lue lisää »

Iran suostuu taas ydinsopimusneuvotteluihin

Iran suostuu aloittamaan uudelleen ydinsopimustaan koskevat neuvottelut marraskuussa. Asiasta ilmoitti Iranin apulaisulkoministeri keskusteltuaan asiasta EU:n...

Lue lisää »