web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

111008 Viikon sanomalehtikatsaus

Aivan aluksi täytyy tunnustaa, että olen jälleen kerran ollut väärässä, vieläpä kaksi kertaa päivän välein. Ensimmäinen kerta oli se, kun luettuani Juhana Rossin (HS) ilveilyn vakuusratkaisusta ennustin, että se olisi ollut vasta kirjoitussarjan ensimmäinen osa. Väärin.
Päivää myöhemmin Olli Pohjanpalo näet kirjoitti asiasta aivan korrektisti otsikolla Suomen maine parani. Niinpä myönsin julkisesti olleeni edellisenä päivänä aivan väärässä.

Tänään Unto Hämäläinen palasi aiheeseen koko sivun jutulla. Ei hän Rossin oksennusta siivonnut, mutta eipä ollut puolueetonkaan. Jo jutun otsikossa paljastui villakoiran ydin: ”Katainen paikkaa Suomen mainetta EU:ssa”. Hämäläisen subjektiivinen käsitys oli, että Jutta Urpilainen oli – banaalin fraasin mukaan – hukannut Suomen poliittista pääomaa EU:ssa. Olin siis väärässä, kun luulin Hesarin sisäpoliittisen närästyksen olevan voitettu kanta. Diagnoosini on, että akuutti ärsytys on muuttunut krooniseksi. Niin muuten itsellänikin.

Maamme laajalevikkisin sanomalehti on valinnut tämän vaalikauden motokseen huono hallitus mutta hyvä pääministeri. Kun tämä on lehden journalistinen ohjenuora, jälki on sen mukaista.
Tästä tulee hakematta mieleeni paikallisen lehden linja päätoimittaja Vähäsillan aikana. Hän oli yhtä subjektiivinen lehteen kirjoittamissaan kolumneissa kuin minä näillä sivuillani. Erona toimintatavoissamme oli ainakin se, että hän kuitenkin väitti aina pyrkineensä objektiivisuuteen. Niinpä.

Paikallistasolla poliittinen keskustelu oli jäissä lokakuun alkuun asti. Nyt on kuitenkin reilun viikon aikana tätä mieltä-palstalla ollut puolisenkymmentä valtuutetun puheenvuoroa. Enpä malta olla kommentoimatta.

Tänään keskustalaisvaltuutettu esitti syvän huolensa siitä, että Salossa vanhusten hoitopaikkoja ei jatkossa olisikaan riittävästi, ja että vanhuksia makuutettaisiin kalliisti erikoissairaanhoidossa. Kysymykseni kuuluu, miksi keskustaryhmän puheenjohtaja ei ole toimittanut tälle valtuutetulle sitä paikkalaskelmaa, jonka hän itse sai kaksi viikkoa sitten. Siitä käy ilmi, että syyskuussa 2011 käytettävissä oli 537 paikkaa, kun tarve oli noin sata paikkaa vähemmän. Samassa selvityksessä oli myös selkeä tieto siitä, että valtuutetun toinenkin pelko on aiheeton.

Keskustaryhmän vetäjä kirjoitti itse tätä mieltä-palstalla 8.10. Koska Johanssonin Tatu on jo naamakirjassakin kritisoinut Timo Lehden tuotosta sangen suorasanaisesti, en mene kaikkiin sen yksityiskohtiin. Siteeraan Tatua yhden lauseen verran:” Kyllä tuo paikallisen kepun ja erityisesti kepun ryhmäjohdon vempuilu on selkärangattomuudessaan jotain ainutlaatuista”.

Lehti oli kirjoituksessaan sitä mieltä, että säästölistat eivät ole ryhmäpuheenjohtajien tekoa. Edellisessä virkkeessä on kaksi virhettä. Ensiksikin: talousarviota kokoon juostaessa ei ole tehty säästöjä vaan esitetty tehtäväksi menoleikkauksia sekä verojen korotuksia. Toiseksi: koskaan aikaisemmin ei talousarviota ole tehty tällaisena johtoryhmän ja ryhmäpuheenjohtajien tiimityönä. Nyt käsissä oleva paperi ei ole virkamiesjohdon kabinetissa suunnittelema, vaan linjaukset on tehty poliittista johtoa kuunnellen. Se, että Lehti ei ole sitounut kuten muut ryhmäpuheenjohtajat, ei ole virkamiesten vika.
__________________________
P.S. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja kumarteli kirjoituksessaan (1.10.) niin moneen suuntaan, että moinen pyöriminen varmasti huippasi.

Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Brasilian senaatin paneeli tukee kovien syytteiden nostamista presidentti Bolsonaroa vastaan – listalla muun muassa rikokset ihmisyyttä vastaan

Brasilian senaatin paneeli tukee kovien syytteiden nostamista maan presidenttiä Jair Bolsonaroa vastaan. Yksitoistahenkisen paneelin senaattoreista seitsemän...

Lue lisää »

Iran suostuu taas ydinsopimusneuvotteluihin

Iran suostuu aloittamaan uudelleen ydinsopimustaan koskevat neuvottelut marraskuussa. Asiasta ilmoitti Iranin apulaisulkoministeri keskusteltuaan asiasta EU:n...

Lue lisää »