web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

111006 Vakuustaistelua vaiheittain

Suomen hallituksen vakuustaistelu sellaisena kuin minä sen olen kokenut.

Vaihe yksi:
Kiviniemi ja Katainen jankkasivat ennen vaaleja, että Suomen on tuettava Kreikkaa ja leimasivat vakuuksien vaatimiset höpö höpö-puheiksi. Ns. riippumaton media oli prikulleen samaa mieltä.

Vaihe kaksi:
Hallitusneuvottelujen aikaan ns. riippumaton media lyttäsi SDP:n kynnyskysymykseksi nostamat Kreikka-vakuudet epärealistisina.

Vaihe kolme:
Katainen taipui notkeasti kuin rautakanki SDP:n linjalle, ja Kiviniemi hyppäsi poliittiseen tyhjyyteen.

Vaihe neljä:
Ns. riippumaton media irvaili, miten Urpilainen nyt sitten valtiovarainministerinä lunastaisi demareiden vaalilupauksen euromaiden ministerineuvotteluissa. Irvailu perustui siihen, että Katainen oli valtiovarainministerinä yrittänyt samaa mutta epäonnistunut.

Vaihe viisi:
Ns. riippumaton media mitätöi Suomen ja Kreikan jo saavuttaman neuvottelutuloksen sillä perusteella, että muut euromaat eivät tulisi hyväksymään ratkaisua.

Vaihe kuusi:
Ns. riippumaton media oli sitä mieltä, että Suomi oli syönyt vuosien varrella keräämänsä poliittisen pääoman häiriköinnillään.

Vaihe seitsemän:
Ns. riippumaton media oli sitä mieltä, että Suomi on rintamakarkuri, kun sen hallitus yrittää minimoida ne riskit ja laskut, jotka suomalaisille euroalueelta lankeavat.

Vaihe kahdeksan:
Kun toissa päivänä valotettiin vakuussysteemin saloja, ns. riippumaton media kertoi, miten järjestely on niin monimutkainen ja Suomelle epäedullinen, että se on naurettava.

Vaihe yhdeksän:
Talouselämä-lehdessä Kuntien takauskeskuksen toimitusjohtaja Heikki Niemeläinen sanoo:"Demareiden vakuushanke Suomen Kreikka-takuille on ollut koko Suomelle selvä menestys. Niemeläinen perustaa arvionsa siihen, että vakuuskähinän aikana Suomen luottokelpoisuus on eriytynyt muun euroalueen heikkenevästä kehityksestä. Suomen suhteellinen luottokelpoisuus on parantunut".

Vaihe kymmenen:
Talouselämä-lehdessä Sixten Korkman sanoo:”Onnittelut Jutta Urpilaiselle! Suomi saa vakuuksilla oikeaa turvaa saatavilleen kohtuullisen halvalla”. Elinkeinoelämän Tutkimuslaitos Etlan toimitusjohtaja oli tiistai-iltana laskenut Suomen vakaussopimuksen saldoa ja sanoo yllättyneensä lopputuloksesta. Vakuussopimus antaa Suomen saataville kohtuullisen hyvän turvan kohtuullisilla kuluilla. Tulos on täysin päinvastainen kuin useimmat kommentaattorit ovat arvioineet.”Minusta tuntuu, että osa kommentaattoreista antoi lausuntonsa vähän hätäisesti”, Korkman sanoo.
_________________________
P.S. Kun kriitikot ovat sanoneet järjestelyä epäedulliseksi, olisi kohtuullista, että he kertoisivat, kuinka monta euroa Suomen poliittisesta pääomasta nyt hukattiin?

Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Brasilian senaatin paneeli tukee kovien syytteiden nostamista presidentti Bolsonaroa vastaan – listalla muun muassa rikokset ihmisyyttä vastaan

Brasilian senaatin paneeli tukee kovien syytteiden nostamista maan presidenttiä Jair Bolsonaroa vastaan. Yksitoistahenkisen paneelin senaattoreista seitsemän...

Lue lisää »

Iran suostuu taas ydinsopimusneuvotteluihin

Iran suostuu aloittamaan uudelleen ydinsopimustaan koskevat neuvottelut marraskuussa. Asiasta ilmoitti Iranin apulaisulkoministeri keskusteltuaan asiasta EU:n...

Lue lisää »