web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

111005 Laattaa on heitetty

Eilen aamulla laitoin vakuusasiasta naamakirjaan seuraavan tekstin:”Ei tarvitse olla kummoinen ennustajaukko, jos veikkaa, että nyt alkaa Helsingin Sanomissa kolumnisarja, jolla pyritään teilaamaan saavutettu ratkaisu”.

Tänään ilveilyn aloitti Juhana Rossi, ja jatkoa seuraa aivan varmasti. Ei tämä kolumnistikaan varmaan kaikkea saanut kerralla oksennettua, oli hänellä sen verran paha olo.
Uutisissa ja lehdissä asiasta on kerrottu sen verran paljon, että jokainen halukas voi muodostaa ratkaisumallista oman käsityksensä. Tämä vakuusasia on jälleen erinomainen esimerkki siitä, että lopputulos oli tuomittu jo kuukausia etukäteen, koska asiaa ajoi väärän puolueen ihminen. Eikä edes ihminen vaan verkkosukkanainen. Myrsky ja mylväys!
Olisi valtiovarainministeri virkamiehineen saanut sovittua millaisen järjestelyn tahansa, HS olisi ampunut sen alas. Alusta alkaen väärin sammutettu? Minulle riittää tässä vaiheessa se, että hallitus on asiasta yhtä mieltä ja katsoo näissä olosuhteissa vakuusjärjestelyjen olevan hyväksyttävissä. Koirat haukkuvat ja kusevat nurkkiin, mutta karavaani kulkee.

Täällä kotikaupungissa saamme päivästä toiseen lukea keskustaajaman ulkopuolella asuvien kriittisiä kommentteja siitä ja tästä. Paikallislehden tekstaripalsta voitaisiinkin nimetä Särkisalon Sanomien uutisnurkaksi. Tiedossa näet on, että kaupungin eteläisimmän osan kansanliike jatkaa ainakin joulukuiseen valtuuston kokoukseen asti.
Muistan hyvin, miten tärkeäksi – lähes elämää suuremmaksi ympäristökysymykseksi - Särkisalossa koettiin pengertien virtausaukon uusiminen. Itsenäisenä kuntana Särkisalo ei sitä saanut aikaiseksi. Salon kaupunki on varannut tämän vuoden budjetissaan pengertiehen 280.000 euron määrärahan. Kaupunki mahdollisti hankkeen sitoutumalla rahoittamaan siitä noin 20 prosentin osuuden. Eihän tällä virtausaukon uusimisella ole mitään tekemistä vanhainkodin kanssa, mutta olisi hyvä muistaa myös se, mitä on haluttu ja saatu.

Perniöön valmistunut kiertoliittymä oli vastaavanlainen tapaus. Itsenäinen Perniö ei aikoinaan halunnut sitä rakentaa, koska se olisi joutunut rahoittamaan siitä kolmanneksen. Kun kiertoliittymä kuntien yhdistyessä rakennettiin, Salo maksoi kustannukset noin 75-prosenttisesti.
Yhdessä vuodessa risteys oli muuttunut niin hengenvaaralliseksi, että hanke piti toteuttaa pikaisesti. Niin piti, sillä eihän kukaan valtuutettu voinut ottaa kontolleen potentiaalisia ihmishenkien menetyksiä. Kenenkähän kontolle risteyksessä ennen liikenneympyrän valmistumista sattuneet vahingot laitettiin? Tiepiirin kai.
__________________________
P.S. Itseäni olen aina kiittänyt ja kiitosta on riittänyt

Uutiset Salo.fi

Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot

The post Terveyspalveluiden hallinnon yhteystiedot appeared first on Salo.

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Samsungilla meni lujaa toimitusketjun ongelmista huolimatta

Teknologiajätti Samsung Electronicsin tulos kasvoi heinä-syyskuussa 28 prosentilla koronapandemian aiheuttamista maailmanlaajuisista toimitusongelmista...

Lue lisää »

Facebook harkitsee nimenmuutosta – Zuckerberg hehkuttaa metaversumia

Sosiaalisen median yhtiö Facebook saattaa olla vaihtamassa nimeään. Yhtiö pitää illalla kello 20 Suomen aikaa alkavan vuotuisen Connect-tapahtuman, jossa...

Lue lisää »