web stats
slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

Blogi

2.6.2020 Sommaren är kort

Kalevi Sorsan sosialismikäsitystä mukaillen ajattelen, että on turha odotella jotain tulossa olevaa ihanaa suvea. Kesä on tässä ja nyt, ei se tämän suloisemmaksi muutu. Eivätkä vaimene tuulet, jotka päivästä toiseen puhaltavat viisi metriä sekunnissa. Se ylittää kipukynnykseni maantiepyöräilijänä.

Vuoteen 2017 asti 22. viikon lauantai oli upea päivä: koko kesäkeskeytys oli edessäpäin helteineen, tuulineen ja sateineen. Tein vuositolkulla töitä, juurruttaakseni tuon kököltä kuulostavan termin myös yhteistyökumppaneihini kaupungintalolla.
Koin onnistuneeni ainakin jossain määrin, koska viimeisinä työvuosinani minulle tultiin työpaikkaruokalassa enää harvoin vinoilemaan kahden ja puolen kuukauden mittaisesta kesälomastani. Silti tuo vessin termi istui työkavereideni puheeseen yhtä huonosti kuin englanti Ahti Karjalaisen suuhun (too tii too tö töötituu).

Kolmeen vuoteen ei koulujen päättymispäivällä ole ollut mitään merkitystä, enkä ole suvivirttä kaivannut. Itse asiassa Tomas Ledinin Sommaren är kort oli kesävirteni jo ennen eläkkeelle siirtymistä.

Viimeisten vuosien aikana kevään yo-tulosten vertailut ovat toistuvasti olleet Salon lukion kannalta sangen murheellista luettavaa. Tänä keväänä Salon lukion 21. sija Varsinais-Suomen 29 lukion joukossa ei ollut mikään tilapäinen notkahdus vaan jatkoa aikaisempien vuosien synkille vertailuluvuille.
Eikö lukion johdon tulisi analysoida johtamaansa toimintaa tappiokierteen taltuttamiseksi. Ennen lukioiden yhdistämistä Laurin ja Hermannin tuloksissa ei ollut mitään häpeämistä. Halikon lukio sentään ylsi seitsemänneksi. Gratulerar.
_____________________________________
P.S. Lukio on opiskelua eikä viihtymistä varten.

Uutiset Salo.fi

Tietoa koronavirustilanteesta

Lue lisää »

Kaupungintalon ja Halikon virastotalon ovet ovat kiinni 2.8.2020 asti

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Takki kääntyi vauhdilla: ”Ruotsin valitsema strategia on hyvä” – vielä aamulla valtionepidemiologi oli aivan toista mieltä

Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell vakuutti keskiviikon tiedotustilaisuudessa, että Ruotsin valitsema strategia koronavirustaistelussa on edelleen...

Lue lisää »

”Tämä on erittäin tervetullut uutinen” – Karjaan ongelmallinen risteysalue saa alikulun

SDP:n kansanedustaja Johan Kvarnström on tyytyväinen historiallisen lisätalousarvion tuomiin tarpeellisiin panostuksiin koulutukseen ja nuorten...

Lue lisää »