slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

090205 Jarmo Heimo ja Olavi Ahonen

Menin jokin aika sitten uimahalliin ja minun piti ennen sisään menoa ladata lisää käyttökertoja hallikorttiini. Koska tiesin, että minun pitäisi todistaa henkilöllisyyteni tiskillä, kerroin saaneeni tyky-korttini aiemminkin henkilötunnuksellani. Työvuorossa ollut totesi reippaasti, että asiassa ei ole mitään ongelmaa:”Minä kyllä tunnen sinut. Olet kaupunginarkkitehti Jarmo Heimo.”

Vastasin ystävällisesti, että en halua laittaa uintejani toisen maksettavaksi, kerroin hetuni ja sain ladattua korttini. Minua ei harmita yhdennäköisyydestämme johtunut väärinkäsitys, mutta Jarmo Heimosta en tiedä. Siksi lähetän hänelle vilpittömän anteeksipyyntöni, vaikka tiedän, että lento-onnettomuuteen joutuminen on todennäköisempää (yhden suhde 10 miljoonaan) kuin Jarmo Heimon eksyminen sivuilleni.

Joskus 1990-luvun alussa menin kesällä Ämyrin tanssilavalle. Hain sitten tanssipartnerin ja ensimmäisen kappaleen jälkeen katsellessamme varpaitamme daamini totesi minun muistuttavan suuresti jotain näyttelijää. Suin tukkaani, hymyilin niin komeasti kuin rahkeet antoivat myöten ja kysyin:”Tarkoitat varmaan Robert Redfordia?” Tähän hän vastasi, että kyse on suomalaisesta näyttelijästä, mutta hän ei millään muistanut nimeä. Sitten tanssimme toisen kappaleen, ja viedessäni häntä takaisin hän kertoi muistavansa nimenkin:”Olavi Ahonen!”

Nyt jo edesmennyt Olavi Ahonen oli hyvä näyttelijä, jolla oli monta hyvää roolia, mutta minulle hän on aina Edwin Laineen Tuntemattoman sotilaan Riitaoja. Se surkimus, jonka alikersantti Lehto uhkasi sotkea suohon. Sitä Lehto ei kuitenkaan ehtinyt tehdä, sillä hän pahoin haavoituttuaan ampui itsensä, ennen kuin Riitaojasta samassa taistelutilanteessa tuli sankarivainaja. Olen sitä mieltä, että tanssipartnerillani oli ennakkoon harkitut vuorosanat. Itse ajattelin kostaa vielä joskus jollekin naiselle toimimalla muuten samoin mutta muuttamalla nimen Siiri Angerkoskeksi. Se on edelleen tekemättä.

Koska mahdollinen lukija miettii aivan oikeutetusti, mikä tämän jutun pointti on, viittaan edelliseen ajatukseeni. Ihmettelin siinä, miten Hannu Takkula (kepu) ei tiedä asuinkuntaansa. Takkula tunnetaan ja onneksi hallintoviranomaiset tietävät, missä hän asuu, mutta minua on luultu milloin Olavi Ahoseksi milloin Jarmo Heimoksi. Tiedän ilman viranomaisiakin, missä asun. Eläköön tuo ero Takkulaan!

Uutiset Salo.fi

Satamakadun loppuosan katu-ja liikennemerkkisuunnitelma nähtävänä

Lue lisää »

Yhdistyksiä haetaan toteuttamaan nuorisotilatyötä vapaaehtoistyönä

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Lapsi koulun pelinappulana – ollaan hakoteillä jos yleisopetus kasvattaa erityisopetuksen tarvetta tai lastenpsykiatrian jonoja

”Onko lapsi koulua varten vai koulu lasta varten?” Näin kyseli Oulun yliopistollisen keskussairaalan lastenpsykiatrian yksikön apulaisylilääkäri...

Lue lisää »

Eiköhän Halonen vain sanonut ääneen sen, mitä kaikki ajattelevat

Presidentti Tarja Halosen kommenteista Ylen Ykkösaamussa on alkanut julkinen hurskastelu. Ikään kuin Halonen olisi keksinyt sen, että Pekka Haaviston...

Lue lisää »