slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

090204 Takkula & Katainen

Valtakunnan politiikassa on viime päivinä ollut esillä enemmän asioita, kuin mitä tavallinen tallaaja ehtii kommentoida.  Siksi puutunkin tässä viimeisimmistä inhimillisesti katsottuna mielenkiintoisimpaan.

Keskustan Hannu Takkulalle hallintoviranomaiset ovat kertoneet, missä hän asuu. Paikka nyt sattuu olemaan aivan toinen, kuin missä hän itse kuvittelee/luulee/sanoo asuvansa.  Ihmettelen kovasti, kuinka Takkula ei tiedä kotikuntaansa, vaikka minäkin tavallisena kansalaisena tiedän omani. Ovatko viranomaiset Takkulan lähimmäiset, kun tietävät hänen asioistaan paremmin kuin mies ja hänen perheensä itse?
Viranomaiset ovat puuttuneet asiaan ja heittäneet hänet ulos Rovaniemen valtuustosta siksi, että Takkula on ilmoittanut asuinpaikkakunnakseen  – saamieni  tietojeni mukaan  –  sen missä perhe ei asu. Koska en ole juristi, ajattelen pussihousupäättäjän resursseilla ja ymmärrän, että hänen osoitteensa tulisi olla sama kuin perheensä. Olen ilman muuta valmis muuttamaan mielipidettäni, jos jokin auktoriteetti sen osoittaa vääräksi.

Takkula on tässä asiassa paljon mielenkiinnottomampi tekijä kuin valtiovarainministeri Katainen. Hänen puoluetoverinsa  Niinistö on nimittäin luvannut selvityttää, missä kansanedustaja Katainen oikeasti asuu ja mitä kulukorvauksia hänelle asuinpaikan perusteella tulee maksaa. Mistä Niinistön selvittämisestä sitten on kysymys?

Selitys 1: Niinistölle positiivinen (?)
Kataisen antamat selitykset eivät täytä selvitysten vaatimuksia ja/tai saattavat olla puutteelisia. Siksi eduskunnan puhemiehen on ”virkansa puolesta” puoluekannasta riippumatta pakko puuttua asiaan.

Selitys 2: Niinistölle negatiivinen.
Kokoomuksen entinen puheenjohtaja Niinistö on tottunut siihen, että media on vuosikausia viitannut hänen haamuunsa , joka on levännyt seuraaja Kataisen yllä. Katainen on vuosien työllä - Niinistön varjosta huolimatta - saanut luottamusta omiensa joukossa. Tämän lisäksi kokoomukselaiseksi komeetaksi on ulkoministeri Kanervan tuhkasta noussut Alexander  Stubb.
Ulkopuolisen tarkkailijan silmin Niinistö pelkää kuollakseen poliittisen tulevaisuutensa puolesta. Miten muuten olisi selitettävissä intimiteettiään kiivaasti suojelevan miehen ulostulot häineen, kaikkine muine kissanristiäisineen sekä porvarihallituksen arvosteluineen. On muistettava, että hän ei ole kieltänyt ehdokkuuttaan presidentinvaalissa.
_______________________
P.S. Katainen on heittäytynyt marttyyriksi. Hän kysyy julkisesti, pitääkö hänen nyt myydä Siilinjärven kotinsa byrokratian takia!


Uutiset Salo.fi

Satamakadun loppuosan katu-ja liikennemerkkisuunnitelma nähtävänä

Lue lisää »

Yhdistyksiä haetaan toteuttamaan nuorisotilatyötä vapaaehtoistyönä

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Kiina ryhtyi toimiin: muovikassit joutuvat pannaan suurissa kaupungeissa

Kiina aikoo kieltää muovikassit suurissa kaupungeissaan vuoden loppuun mennessä, maan viranomaiset kertovat. Jätemäärän vähentämiseen pyrkivä...

Lue lisää »

”Puhelimessa on varmaan 5 appia” – tämä jurppii sähköautolla ajavia

Täyssähköautoja tai ladattavia hybridejä käyttävät kotitaloudet ovat selvästi erilaisia kuin polttomoottoriautoja käyttävät kotitaloudet, Autoalan...

Lue lisää »