slideshow
Antero Leppänen

Muualla verkossa

081203 Kuningas on kuollut, eläköön kuningas!

Nyt Salon valtuusto on vetänyt viimeisen henkäyksensä eli pitänyt historiansa viimeisen kokouksen. Salon valtuusto on kuopattu, eläköön Salon valtuusto! Edellinen lause on mukaelma ranskankielisestä ilmauksesta:”Le roi est mort, vive le roi!”  Kuningas on kuollut, eläköön kuningas.

Tuo 1100-luvun Ranskasta peräisin oleva huudahdus kuulutettiin kirkossa vallanperimyksen yhteydessä. Se nimittäin symboloi legitimiteetin jatkuvuutta; vaikka kuninkaan fyysinen persoona olikin poistunut, häntä korvaamaan oli olemassa kruununperillinen ja niin muodoin kuningas.

Yllä oleva sitaatti on juhlallinen, paljon juhlallisempi kuin Salon valtuuston viimeinen kokous. Ilmassa olisi pitänyt olla historian siipien havinaa, mutta ei sitä oikein tahtonut erottaa. Ei kyllä erottanut, vaikka tahtoikin. Arkisuuteen olen itsekin syyllinen, sillä vertasin valtuustotyöskentelyä nyrkkeilymatsiin. Myönnän avoimesti, että vertaus ontuu, koska valtuustotyöskentely on täysin rauhanomaista, kun taas nyrkkeily on laillistettua väkivaltaa julkisessa tilassa.

Näen kuitenkin seuraavat yhtäläisyydet: Ennen koitosta uhotaan ja tuijotellaan silmiin, haetaan henkistä yliotetta. Koitoksen aikana painetaan päälle kuin yleinen syyttäjä, lyödään vahingossa, joskus myös tarkoituksella vyön alle. Naputetaan kaveria nokkaan, vaikka tämä on jo köysissä – verissä päin. Koitoksen jälkeen kätellään, kaulaillaan ja taputellaan veljellisesti - verissä päin.

Vaikka SDP:n ryhmä onkin ollut valtuuston suurin, olemme useimmiten kärsineet pistehäviön luvuin 19-24. Tyrmätyksi emme ole tulleet kertaakaan, mikä johtuu koosta ja iskukestävyydestä.
En ole laskenut voittojen ja tappioiden saldoa, mutta se on suunnilleen sama kuin entisellä jalkapallon (TPS) junnujoukkueella. Valmentaja kertoi päättäjäistilaisuudessa kaudesta seuraavasti: Pelasimme 20 ottelua, joissa saavutimme yhden voiton ja yhden tasapelin. Tappioiltakaan emme voineet välttyä.

Uutiset Salo.fi

Espoo–Salo -oikoradan yleissuunnittelun yleisötilaisuus 9.4. Salossa

Lue lisää »

Kaavoituskatsaus 2019

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Roope Lehto: Sote-uudistuksen valmistelu ajetaan alas

-Hallitus ja sen malli sote-uudistukseksi ovat kuolleet ja kuopattu eikä niitä kannata enää kukaan. Samat puolueet, jotka pari viikkoa sitten kehuivat...

Lue lisää »

Putin allekirjoitti kohulain: Viranomaiset voivat määritellä ”valeuutisen”

Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti maanantaina kiistellyn lain viranomaisten ”halveksinnasta” ja ”valeuutisten”...

Lue lisää »